27.10.2009. / 15:44

Autor: Andrea Belin

5 istina o nevjeri: Saznajte zašto varaju žene, a zbog čega muškarci

Da žene najčešće varaju za vrijeme ovulacije, a da muškarci to najčešće čine već u prvoj godini braka samo su neke od istina o prevari...

Muškarci i žene različito doživljavaju nevjeruMuškarci i žene različito doživljavaju nevjeruPrevara je pojam koji još uvijek nema svoju službenu definiciju jer se seksolozi ne mogu dogovoriti kakvo se sve ponašanje smatra nevjerom. Bez obzira je li riječ samo o puljupcu ili seksualnom činu, činjenica je da se prevarene osobe grozno osjećaju. U sljedećin nekoliko redaka saznajte kada i zašto varaju žene, a kada se u seksualne avanture izvan bračne postelje najčešće upuštaju muškarci!

1. Žene varaju za vrijeme ovulacije
Tih dana u mjesecu žene se osjećaju seksepilnijima nego inače. Dokazano je da se za vrijeme ovulacije oblače provokativnije, a na trenutak zaboravaljaju da su u vezi, odnosno u braku. Dakle, tih dana ženama je samopouzdanje na najvećoj mogućoj razini i istovremeno je interes za muškarcima poprilično velik.

2. Muškarci su bolji u otkrivanju preljuba
Statistike pokazuju da pripadnici jačeg spola puno brže otkrivaju preljubnicu. Doduše, žene nakon prevare funkcioniraju na drugačiji način. Preljubnice izbjegavaju seksualne odnose sa stalnim partnerom, kućanski poslovi ih uopće ne zanimaju, a sve više vremena provode s "prijateljicama". Partneru koji nije sklon avanturama izvan bračne postelje, postaje jasno da njegova partnerica, svaki slobodni trenutak provodi s drugim muškarcem.

3. Definicija prevare ne postoji
Svaka osoba nevjeru definira na drugačiji način. Neki pod prevarom definiraju poljubac s pripadnikom suprotnog spola, dok drugi smatraju da nije riječ o prevari sve dok dvije osobe nisu uspostavile seksualni kontakt. Postoje i oni koji smatraju da su i seksualne fantazije jedan od oblika nevjere.

4. Muškarcima ne trebaju razlozi za prevaru
Stručnjaci koji su pomagali parovima da prebrode bračnu krizu koja je uslijedila nakon preljuba, tvrde da većini muškaraca koji su skloni avanturama izvan bračne postolje, za to nije potreban nikakav razlog. Dakle, ne mora značiti da su preljubnici nezadovoljni u bračnom životu. Muški preljubnici najčešće varaju kad im se pruži prilika da se seksaju s fizički privlačnijom ženom od djevojke, odnosno supruge. Kod žena je situacija poptuno različita, one uglavnom varaju kada su nezadovoljne u braku.

5. Muškarci najčešće varaju već u prvoj godini braka
Veliko istraživanje koje je nedavno provedeno u Velikoj Britaniji, pokazalo je da je šezdeset posto preljubnika bilo u vezi najmanje pet godina. Međutim, šokantno je priznanje osamnaest posto žena i dvanaest posto muškaraca koji su kazali da su prevarili svoje partnere već u prvoj godini braka.

Vezane vijesti

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Muškarci koji varaju svoje supruge imaju veće izglede pretrpjeti srčani udar od onih koji ostaju vjerni, pokazalo je novo talijansko istraživanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika