27.10.2009. / 17:24

Autor: Martina Čizmić

Povratak NFLEL: Sljedeće godine moguće i dvije NFL utakmice u Londonu?

Prošle je godine upravo europska utakmica bila najisplativija u toj sezoni za ligu, a ove su godine ulaznice za susret New England Patriotsa i Tampa Bay Buccaneersa rasprodane u samo sat i pol

New Orleans Saints quarterback Drew Brees slavi svoj touchdown (Foto:Reuters)New Orleans Saints quarterback Drew Brees slavi svoj touchdown (Foto:Reuters)Kada je 1991. godine NFL krenuo popularizirati američki nogomet u Europi, kolijevci nogometa, svi su imali velika očekivanja. No, ona nisu dugo trajala. Liga koja je ujedinila američke momčadi i 10 momčadi iz Europe ubrzo je propala zbog velikih troškova putovanja momčadi i male posjećenosti utakmica. Iako je liga službeno funkcionirala sve do 2007. gdoine, na kraju se oslanjala samo na pet momčadi iz Njemačke.

No, čelnici NFL-a ne odustaju tako lako od 'starog kontinenta'. Zbog toga se svake sezone jedna utakmice NFL-a igra u Velikoj Britaniji. Prošle je godine upravo europska utakmica bila najisplativija u toj sezoni za ligu, a ove su godine ulaznice za susret New England Patriotsa i Tampa Bay Buccaneersa rasprodane u samo sat i pol.

Stoga ne iznenađuje odluka europskog povjerenika NFL-a Alistaira Kirkwooda da u sljedećoj sezoni na britanskom tlu organizira čak dvije utakmice, jednu krajem rujna, a drugu krajem listpada. Naravno, ukoliko momčadi pristanu na susret tisućama kilometara od američkog tla.

S obzirom na to da se od prodaje različitih navijačkih rekvizita, reklama i televizijskih prava zaradi poveća količina novca, zasigurno im neće biti problem spakirati kofere i prijeći 'preko bare'.

Ovotjedna utakmica između New Englanda i Tampa Baya završila je sigurnom pobjedom Patriotsa 35:7. Nedjelja tako nije bio sretan dan za obitelj Glaze, vlasnike Buccaneersa i engleskog nogometnog kluba Manchester Uniteda koji je također zabilježio poraz od Liverpoola 2:0.

Od ostalih utakmica izdvojimo visoku pobjedu New York Jetsa nad Oakland Raidersima 38:0. Raidersi su igrali toliko loše, da je obrambeni igrač Richard Seymour nakon utakmice rekao kako ovakvom igrom ne bi mogli pobjediti niti srednjoškolsku momčad. Quaterback Raidersa JaMarcus Russell krenuo je veoma loše i nakon što je ostvario samo 46 posto točnih dodavanja, trener ga je povukao na klupu.

Houston Texansi su jedva sačuvali prednost koju su ostvarili u prvoj polovici utakmice nad San Franciscom. Iako je na poluvremenu bilo čak 21:0 za Houston, u drugom su se poluvremenu potpuno opustili i gotovo doveli pobjedu u pitanje. San Francisco je nakon katastrofalnog prvog dijela poslao na klupu svog quaterbacka Shauna Hilla i uveo gotovo nepoznatog Alexa Smitha u igru te tako zbunio Houstonovu obranu. Smith je u drugom dijelu bacio tri dodavanja za touchdown i tako vratio San Francisco u igru. Mogli su i pobijediti, jer su imali loptu posljednjih minutu i pol igre, ali je Willson oduzeo loptu Smithu i tako riješio utakmicu.

Rezultati 7. kola:
Green Bay - Cleveland 31:3

San Diego - Kansas City 37:7

Indianapolis - St. Louis 42:6

Minnesota - Pittsburgh 17:27

Buffalo - Carolina 20:9

Chicago - Cincinnati 10:45

Atlanta - Dallas 21:37

New Orleans - Miami 46:34

Arizona - NY Giants 24:17

Philadelphia - Washington 27:17



Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika