09.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

DIPLOMACIJA

VELIKE SMJENE U MINISTARSTVU VANJSKIH POSLOVA

VELIKE SMJENE U MINISTARSTVU VANJSKIH POSLOVA

Joško Paro, Vladimir Matek i Mislav Kukoč, dosadašnji pomoćnici hrvatskog ministra vanjskih poslova Tonina Picule, razriješeni su dužnosti zbog odlaska na druga veleposlanička mjesta. Dosadašnja Piculina zamjenica, Vesna Cvjetković – Kurelec, također će biti razriješena dužnosti ali zato što je sama podnijela ostavku nakon izlaska iz HSLS-a kojemu je to mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova pripadalo. Vrh MVP-a se tako našao prorijeđen uoči graničnog spora sa Slovenijom koji će se najvjerojatnije rješavati međunarodnom arbitražom.
Vlada je također prije desetak dana prihvatila prijedlog MVP-a da se dužnosti razriješi petnaestak hrvatskih veleposlanika kojima istječe redoviti mandat. Toj odlazećoj grupi svojevoljno se pridružio i dr. Milan Ramljak, hrvatski veleposlanik u SR Njemačkoj. Njegova ostavka, međutim, nije veliko iznenađenje. On je, naime, još prije nekoliko tjedana javno izrazio nezadovoljstvo kreatorima i nositeljima hrvatske vanjske politike, ne pružanjem odgovarajuće potpore za razvoj hrvatsko-njemačkih odnosa, te malenim utjecajem veleposlanika na kadrovske ekipe u veleposlanstvima.

Vezane vijesti

Nerealna predizborna koncepcija 'I Europa i Kosovo'

Nerealna predizborna koncepcija 'I Europa i Kosovo'

Srpski ministar vanjskih poslova, Vuk Jeremić, rekao je kako će dva glavna diplomatska prioriteta Srbije u budućim razgovorima biti Europska unija i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika