28.10.2009. / 10:32

Autor: Anamarija Kronast

Šokantna istina: Andre Agassi priznao da je uzimao drogu

Američki je tenisač priznao da je uzimao rekreacijsku drogu crystal meth 1997. kada mu je karijera stagnirala, ali da je uspio uvjeriti Udrugu profesionalnih tenisača (ATP) da je to bilo slučajno

Andre AgassiAndre AgassiAndre Agassi priključio se sve većem broju poznatih koji su priznali da su u životu kušali drogu. Bivši svjetski teniski 'broj jedan' i osmostruki osvajač Grand Slam turnira, priznao je u novoj autobiografiji da je pao na doping testu ali da je lagao teniskim vlastima.

Američki je tenisač priznao da je uzimao rekreacijsku drogu crystal meth 1997. kada mu je karijera stagnirala, ali da je uspio uvjeriti Udrugu profesionalnih tenisača (ATP) da je to bilo slučajno.

Časopis "People" je u objavio kako je Agassi priznao uzimanje droge u svojim memoarima, "Otvoreno: Autobiografija", kao i o gubitku kose i braku s glumicom Brooke Shields koji je kratko trajao od 1997. do 1999.

Agassi (39) je izjavio kako je primio telefonski poziv od liječnika koji je radio za ATP na jesen 1997. i koji mu je rekao da je pao doping test zbog crystal methamphetamina.

"Moje ime, moja karijera, sve je bilo na crti. Što god sam postigao, sve za što sam radio, uskoro je moglo postati ništa", napisao je Agassi u svojim memoarima.

Agassi je ATP-u rekao da je slučajno uzeo piće koje je pio njegov bivši asistent Slim.

"Kažem da je Slim, kojeg sam otpustio, poznati narkoman i da je je često 'podebljavao' svoje piće s methom, što je bilo istina. A onda sam došao do glavne laži - rekao sam da sam slučajno popio njegovo piće i nenamjerno uzeo drogu".

"Sram me je, naravno", dodao je.

Agassi je dodao i da je ATP razmatrao njegov slučaj te da dok ga je možda čekala zabrana nastupa na natjecanjima od tri mjeseca, ipak odlučio povjerovati u njegovu priču i slučaj je odbačen.

Časopisi "People" i "Sports Illustrated" će objavljivati ulomke iz Agassijeve knjige koja će biti objavljena 9. studenoga.

Američki tenisač postao je idol milijunima obožavatelja nakon što je osvojio Wimbledon 1992. s kosom do ramena, a zatim U.S. Open 1994.

Međutim karijera mu je 'zapela' 1997. kada je imao ozljedu zgloba i kada je završio na 122. mjestu ATP ljestvice. U svojoj je knjizi priznao da je tada prolazio kroz patio od gubitka samopouzdanja.

Međutim, uspio se vratiti pobjedama 1998. nakon čega je osvojio brojne turnire prije nego se povukao 2006.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika