28.10.2009. / 11:00

Autor: Martina Čizmić

Friščićev zaokret: Šef HSS-a obranom Polančeca spašava sebe

Prema izvorima bliskim Polančecu, on bi u Saboru, pred kamerama i u izravnom prijenosu mogao javno prozvati sve političare koji su na ovaj ili onaj način povezani s Pdravkom

Josip FriščićJosip FriščićNakon što je danima govorio kako bi Damir Polančec trebao preuzeti odgovornost za svoja djela i isticao kako nikome ne daje svoju 'bianco' podršku, predsjednik HSS-a promijenio je priču.

Kako piše Večernji list, Friščić je od premijerke Kosor zatražio da se o Damiru Polančecu i njegovoj umješanosti u slučaj Podravka ne razspravlja na Vladi, kako je to prvotno bilo zamišljeno, već da se cijeli slučaj odmah proslijedi u Sabor i to već u četvrtak.

Navodno je i sam Friščić postao meta istražitelja u slučaju Podravka, a uz njegovo ime šuška se o imenima još nekoliko visokopozicioniranih političara. To ga je, nagađa se, moglo natjerati da promjeni ploču i svim se snagama počne zalagati za spašavanje Polančeca.

Prema izvorima bliskim Polančecu, on bi u Saboru, pred kamerama i u izravnom prijenosu mogao javno prozvati sve političare koji su na ovaj ili onaj način povezani s Pdravkom. I upravo to, piše Večernji list, Friščić želi spriječiti.

Podsjetimo, Friščić je nakon sastanka s premijerkom rekao kako neće dopustiti da se krivnja u slučaju Podravka prebaci na HSS, a posebno ga ljute koalicijski partneri koji osim HDZ pritišču i HSS.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika