28.10.2009. / 12:13

Autor: Totalsport

ATP Beč: Čilić bez problema u 2. kolo

Hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je u prvom kolu ATP turnira u Beču

Marin ČilićMarin ČilićNajbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je kolumbijskog kvalifikanta Alejandra Fallu 6-2, 6-3 u dvoboju 1. kola dvoranskog ATP 250 turnira u Beču.

Čilić je na ovom turniru dobio pozivnicu, te je postavljen za prvog nositelja, a na startu nije imao nikakvih problema s Fallom, 95. igračem na ATP ljestvici, posao je dovršio za 77 minuta igre. Marin je na primanju servisa osvojio 40 od 77 poena, što dovoljno govori koliko se lako nosio s Fallinim servisima.

Kolumbijac je u prvom setu izborio jedinu break loptu u meču, koju je i realizirao, ali to mu nije bilo od velike koristi. Upisao je hrvatski tenisač 7 asova, te drugu pobjedu protiv Falle u drugom meču. Prvi puta svladao ga je na travi u londonskom Queen's Clubu prije dvije godine.

U 2. kolu Čilić će igrati protiv Nijemca Daniela Brandsa, 125. igrača na ATP ljestvici, s kojim dosad još nikada nije igrao.

Čilić je u Beču prvi puta igrao 2006. godine, kada je na startu izgubio od Švicarca Stanislala Wawrinke. Te je godine drugi puta zaredom naslov pobjednika Bank Austria-TennisTrophyja osvojio Ivan Ljubičić...

ATP Beč, 1. kolo:

Čilić (1) – Falla 6-2, 6-3

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika