28.10.2009. / 12:37

Autor: Hina

Continental Airlines postao članom Star Alliancea

Drugo po veličini svjetsko udruženje zrakoplovnih kompanija SkyTeam ima 11 članova, među kojima su AirFrance, KLM i Aeroflot

Star Alliance je međunarodno udruženje zrakoplovnih prijevoznikaStar Alliance je međunarodno udruženje zrakoplovnih prijevoznikaAmerički zrakoplovni prijevoznik Continental Airlines postao je članom udruženja Star Alliance, koji među ostalim uključuje u njemačku Lufthansu i američki United Airlines.

Continental je odlučio napustiti udruženje SkyTeam, gdje mu je status oslabljen i postao je nižim partnerom nakon što je Delta Air Lines prošle godine kupio Northwest Airlines, čime je nastao najveći zrakoplovni prijevoznik u svijetu, kazao je predsjednik Continentala Jeff Smisek.

"Odlučili smo odabrati kvalitetnije, prvorazredno udruženje", kazao je Smisek za Bloomberg. "Star Alliance je najveće, najstarije, najpotpunije, tehnološki najnaprednije globalno udruženje današnjice".

Continental je priopćio da od članstva u Star Allianceu očekuje dodatnih 100 milijuna dolara prihoda Star Allianceu. Zauzvrat je udruženje pristupanjem Continentala osiguralo uporište na njujorškom tržištu, zahvaljujući Continentalovom čvorištu u Newarku u New Jerseyu, kao i pristup njegovoj razgranatoj mreži u Latinskoj Americi.

Drugo po veličini svjetsko udruženje zrakoplovnih kompanija SkyTeam ima 11 članova, među kojima su AirFrance, KLM i Aeroflot.

Treće udruženje po veličini u svijetu je 10-člani OneWorld koji uključuje American Airlines, British Airways i Cathay Pacific.

Star Alliance ima 25 članica među kojima su Swiss Air, US Airways, Air Canada, Blue1, Spanair, kao i hrvatska kompanija Croatia Airlines. Udruženje pokriva 171 zemlju, raspolaže s 3.740 letjelica, godišnje preveze 586,6 milijuna prihoda i ostvari prihode ukupne vrijednosti 169,70 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika