28.10.2009. / 13:25

Autor: Hina

Friščić: Revizori su tvrdili da je sve OK, nisam im se želio usprotiviti

O izjavi predsjednika Republike Stjepana Mesića kako iz državnih tvrtaka treba maknuti politiku rekao je, pak, da nije realna jer Pevec, SMS, KIO i druge velike propale tvrtke dokazuju da politika ne uzrokuje probleme

Predsjednik HSS-a Josip FriščićPredsjednik HSS-a Josip FriščićPredsjednik HSS-a Josip Friščić na današnjoj je konferenciji u Koprivnici na pitanje novinara zašto je nakon ulaska u koaliciju s HDZ-om prestao upozoravati na odljev novca iz Podravke, a svojedobno je o tome govorio, izjavio kako nije želio na sebe preuzeti ulogu političara koji će jedini ići protiv izvješća službenih revizora poslovanja tvrtke, koji su tada tvrdili kako je sve u redu.

O medijskim tvrdnjama kako se istraga proširila i na njega Friščić je rekao da su smiješne.

"Predsjednik Podravkine uprave Zdravko Šestak mi je uz kavu prenio kako mu je direktor Fime Milan Horvat ponudio da Podravka otkupi svoje dionice po cijeni od 450 kuna u trenutku kad je jedna dionica na burzi vrijedila 250 kuna, na što smo mu savjetovali da to on učini ako ima viška novca", rekao je Friščić. Dodao je kako se taj sastanak, koji mediji proglašavaju tajnim, dogodio slučajno u hotelu "Podravina", a osim Šestaka kavu su s njim popili i Polančec te član Podravkine uprave Miroslav Vitković.

O izjavi da bi najelegantnije rješenje situacije u kojoj je potpredsjednik vlade Damir Polančec bila njegova ostavka Friščić je rekao da je to samo njegovo osobno mišljenje i da nikoga ni na što ne obvezuje te da će danas popodne na sastanku s premijerkom Jadrankom Kosor o njemu iznijeti svoje službeno stajalište. Dodao je kako, za razliku od ostalih koalicijskih partnera, ostanak u koaliciji neće uvjetovati raznim traženjima, nego će čekati rezultate istrage nezakonitosti u Podravci.

O traženju da se Podravkine dionice deponirane na Malti vrate u tvrtkin trezor, svotama za koje je tvrtka oštećena i sličnim temama predsjednik HSS-a nije želio govoriti pravdajući se da treba pričekati završetak istrage.

O izjavi predsjednika Republike Stjepana Mesića kako iz državnih tvrtaka treba maknuti politiku rekao je, pak, da nije realna jer Pevec, SMS, KIO i druge velike propale tvrtke dokazuju da politika ne uzrokuje probleme.

"Nisam sadio masline s Mladinićem, ali znam tko je to radio, samo ne znam tko će ih sada brati s obzirom na to da je Mladinić u zatvoru", rekao je Josip Friščić.

Predsjednik Mesić je naime u kolovozu 2004. posjetio tvrtku SMS te je u pratnji domaćina, vlasnika Srđana Mladinića obišao tada novi maslinik i smokovnik, podignut u kamenjaru na obroncima Kozjaka.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika