28.10.2009. / 15:55

Autor: Hina

Produljen pritvor optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Istoga dana kad i u Zagrebu, za ubojstvo Pukanića i Franjića u Beogradu su optuženi Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović

Robert Matanić jedan od optuženih za ubojstvo Pukanića i FranjićaRobert Matanić jedan od optuženih za ubojstvo Pukanića i FranjićaČetvorici od šestorice optuženika koje se tereti za ubojstvo suvlasnika i novinara tjednika Nacionala Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića produljen je pritvor u kojem su već godinu dana, doznaje se u zagrebačkome Županijskom sudu.

Od glasnogovornika tog suda Krešimira Devčića doznaje se da će se pritvor Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafalaniju i Slobodanu Đuroviću ponovno preispitivati za dva mjeseca. Preostala dvojica optuženika - Željko Milovanović i Bojan Gudurić nisu dostupni hrvatskom pravosuđu. Milovanović je, naime, u pritvoru u Beogradu, a Gudurić je još u bijegu.

Obrana optuženika ima pravo žalbe Vrhovnom sudu na odluku o produljenju pritvora, ali i na optužnicu koju je prije dva dana protiv njih podigao USKOK. O prigovoru na optužnicu odlučuje izvanraspravno vijeće.

Inače, optužnica protiv šestorice uhićenika dodijeljena je sutkinji Ivani Kršul, široj javnosti poznatoj po vođenju suđenja u slučaju "veliki maestro".

Istoga dana kad i u Zagrebu, za ubojstvo Pukanića i Franjića u Beogradu su optuženi Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović.

Pukanić i Franjić ubijeni su u podmetnutoj eksploziji na parkiralištu Nacionala 23. listopada prošle godine.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika