28.10.2009. / 16:53

Autor: Boris Bilas

Video novog Berlusconijevog cirkusa: Svi ste vi komunjare

Berlusconijevu predstavu na kraju je jedva prekinuo voditelj emisije kakda mu je postavio pitanje: "Kako šarlah?". "Ako dođete ovdje, bit ću sretan ako vas uspijem zaraziti...", bio je odgovor talijanskog premijera

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiTalijanski premijer Slivijo Berlusconi, iako navodno boluje od šarlaha i nalazi se na kućnoj njezi, ne prestaje šokirati talijansku javnost.

Naime, Berlusconi je sinoć nenajavljeno nazvao telefonom studio tijekom prikazivanja političke emisije "Ballaro" koju na Trećem programu državne televizije RAI vodi novinar Giovanni Floris, te je opet objasnio talijanskoj javnosti što misli o emisiji, zatim redom, o sucima, novinarima i oporbenoj ljevici, posebice Demokratskoj stranci i njezinu novoizabranom čelniku Pierluigiju Bersaniju.

Prvi na meti talijanskog premijera bio je voditelj Giovanni Floris kojeg je optužio da mu je "emisija je festival laži koje plaćaju porezni obveznici".

Nakon toga krenuo je obračun sa svim njegovim protivnicima na političkoj sceni.

"Talijanski suci su redom veliki komunjare, dok se moja izdavačka kuća "Mondadori" sigurno ne može što se moralnosti tiče uspoređivati s dnevnim listom "La Repubblica" kao ni s izdavačkom grupom "Espresso", kazao je Berlusconi, aludiravši na činjenicu da je njegovom bivšem odvjetniku Davidu Millsu potvrđena zatvorska kazna na četiri godine zbog primanja 600.000 dolara od Berlusconija za lažno svjedočenje.

Berlusconijev nastup odmah je osudila gošća emisije i parlamentarna zastupnica Demokratske stranke Rosa Bindi koju je premijer prije nekoliko tjedana okarakterizirao kao "više lijepu nego pamentnu".

Berlusconijevu predstavu na kraju je jedva prekinuo voditelj emisije kakda mu je postavio pitanje: "Kako šarlah?"

"Ako dođete ovdje, bit ću sretan ako vas uspijem zaraziti...", bio je odgovor talijanskog premijera.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika