28.10.2009. / 17:28

Autor: Hina

Jocićeva obrana neće uložiti žalbu na optužnicu i produljenje pritvora

Željko Milovanović, jedan od dvojice osumnjičenika za izravno počinjenje Pukanićeva ubojstva, 31. svibnja uhićen je u Beogradu, a drugi osumnjičenik za izravno počinjenje ubojstva, Bojan Gudurić, nalazi se u bijegu i za njime se traga

Sreten JocićSreten JocićObrana Sretena Jocića, optuženog za organizaciju ubojstva hrvatskog novinara Ive Pukanića, neće uložiti prigovor na optužnicu niti žalbu na rješenje o produljenju pritvora, javljaju u srijedu beogradski elektronički mediji.

Pozivajući se na priopćenje odvjetničkog ureda Jocićeva branitelja, mediji su prenijeli ocjenu Jocićeve obrane kako optužnica "nije rezultat istrage, već političke potrebe", te da je njegova obrana zatražila da suđenje bude zakazano što prije.

Na taj bi se način, tvrdi Jocićeva obrana, javnost uvjerila kako "spoznaje jedne osobe što je čula od druge osobe o tome što joj je rekla neka treća osoba o četvrtoj osobi, u nedostatku drugih materijalnih dokaza nisu smjele biti temelj za podizanje optužnice, kao ni za snažnu medijsku kampanju odvjetništva koja ne odražava ni pravno ni činjenično stanje".

Posebno odvjetništvo u Beogradu podignulo je u ponedjeljak optužnicu protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića zbog kaznenih djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva.

Njih trojica su optužena da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića, u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu koju su postavili na kupljeni skuter, koji je dovezen i parkiran uz Pukanićev auto u dvorištu njegove medijske tvrtke u Zagrebu.

Oni su potom, kad je Pukanić skupa sa svojim suradnikom Nikom Franjićem prišao vozilu, aktivirali eksploziv zbog čega su Pukanić i Franjić smrtno stradali, više osoba je ozlijeđeno, a na vozilima i okolnim objektima počinjena je materijalna šteta.

U priopćenju beogradskog posebnog odvjetništva navodi se da je za okrivljene Jocića, Milovanovića i Kuzmanovića predloženo produljenje pritvora zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela.

Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je potkraj travnja u Beogradu i od tada se nalazi u pritvoru koji mu je više puta produljivan.

Željko Milovanović, jedan od dvojice osumnjičenika za izravno počinjenje Pukanićeva ubojstva, 31. svibnja uhićen je u Beogradu, a drugi osumnjičenik za izravno počinjenje ubojstva, Bojan Gudurić, nalazi se u bijegu i za njime se traga.

Milenko Kuzmanović, također osumnjičen za umiješanost u ubojstvo Pukanića i Franjića, uhićen je u Beogradu 30. svibnja, dan prije Milovanovića, i također se nalazi u pritvoru.

U zagrebačkom županijskom sudu u srijedu se doznaje da je četvorici od šestorice optuženika za ubojstvo Pukanića i Franjića produljen pritvor u kojem su već godinu dana.

Od glasnogovornika tog suda Krešimira Devčića doznaje se da će se pritvor Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafalaniju i Slobodanu Đuroviću ponovno preispitivati za dva mjeseca. Preostala dvojica optuženika - Željko Milovanović i Bojan Gudurić - nisu dostupni hrvatskom pravosuđu. Milovanović je u pritvoru u Beogradu, a Gudurić je još u bijegu.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika