28.10.2009. / 19:36

Autor: Hina

Dobrodošlica Hillary Clinton: Autobomba u Pakistanu ubila 93 osobe

Najnoviji napad uništio je veći dio tržnice Mine u središtu Pešavara, mreže uskih uličica načičkanih štandovima i malim trgovinama u kojima se prodaju odjeća, igračke i jeftin nakit, i u kojima je bilo mnogo žena

Foto: ReutersFoto: ReutersAutobomba eksplodirala je u srijedu na krcatoj tržnici na sjeverozapadu Pakistana i ubila 93 osobe, uglavnom žene i djecu, u vrijeme kad je američka državna tajnica Hillary Rodham Clinton došla izraziti američku potporu pakistanskoj borbi protiv islamista.

Više od dvjesto ljudi ranjeno je u tom napadu u Pešavaru, najtežem pobunjeničkom napadu u listopadu. Vlasti optužuju gerilce za navodnu osvetu zbog vojne ofenzive na Al-Kaidu i talibane u tom kraju uz afganistansku granicu.

Bombaški napad od srijede najteži je otkako su u Karačiju u listopadu 2007. napadnute svečanosti kojima je slavljen povratak negdašnje pemijerke Benazir Buto u zemlju. Tada je ubijeno 150 ljudi, a i Benazir Buto ubijena je nakon toga.

Najnoviji napad uništio je veći dio tržnice Mine u središtu Pešavara, mreže uskih uličica načičkanih štandovima i malim trgovinama u kojima se prodaju odjeća, igračke i jeftin nakit, i u kojima je bilo mnogo žena.

U eksploziji su se srušile i zgrade, među kojima i jedna džamija, a desetci su trgovina izgorjeli.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika