29.10.2009. / 09:37

Autor: Boris Bilas

Jocićeva nagodba: Meni 10 godina zatvora, vama naručitelj ubojstva

Optužnica protiv Jocića i njegove kriminalne skupine podignuta je u ponedjeljak, a po njoj se Jocu Amsterdama tereti za zločinačko udruživanje i teško ubojstvo. Za ta je djela propisana kazna od 30 do 40 godina zatvora

Sreten JocićSreten JocićSreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam spreman je otkriti ime naručitelja ubojstva Ive Pukanića ako mu država Srbija da pismeno jamstvo da neće dobiti više od 10 godina zatvora, piše beogradski Press.

Pressov izvor tvrdi kaže kako je Jocić shvatio da mu, nakon podizanja optužnice, prijeti 20 do 40 godina robije što bi za njega značilo doživotnu robiju. Uz pravnu bitku na sudu, izgleda kako se mafijaš odlučio i za onu drugu, dogovor sa Srbijom.

Prema riječima tog istog izvora, srpska i hrvatska policija su u dosadašnjoj istrazi došle do ozbiljnih indicija da je naručitelj Pukanićevog ubojstva jedan od najpoznatijih kontroverznih biznismena s prostora bivše Jugoslavije, na koga i Jocić ukazuje u svojoj poruci.

Jocićev odvjetnik Zdenko Tomanović tvrdi kako prvi puta čuje za takvu priču te da nema saznanja da je Jocić tražio nagodbu s državom. Optužnica protiv Jocića i njegove kriminalne skupine podignuta je u ponedjeljak, a po njoj se Jocu Amsterdama tereti za zločinačko udruživanje i teško ubojstvo. Za ta je djela propisana kazna od 30 do 40 godina zatvora.

Vezane vijesti

Više od polovice irskih birača za fiskalni pakt

Više od polovice irskih birača za fiskalni pakt

Više od polovice irskih irača koji su pozvani na referendum 31. svibnja o fiskalnom paktu o proračunskoj stezi, glasat će "za", prema ispitivanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika