29.10.2009. / 09:58

Autor: Boris Bilas

'Model Podravka': Milan Horvat i Fima pokušavaju preuzeti i Postbanku iz BiH

Krajnji cilj ovakvih transakcija, sudeći prema Podravkinu scenariju, jest da Postbanku BH konačno preuzme grupa okupljena oko Milana Horvata, koji je i predsjednik Nadzornog odbora Fima banke. Kao vrhunac skandala Dnevni avaz navodi podatak da je kredit za dokapitalizaciju dobio i Milan Horvat

Milan Horvat, vlasnik Fima grupeMilan Horvat, vlasnik Fima grupePo modelu "preuzimanja" Podravke zbog kojeg je uhićen i pritvoren vlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat, varaždinska Fima banka priprema i "otimačinu" Postbanku BH, piše Dnevni avaz.

Nakon toga bili bi izigrani mali dioničari, zaposlenici sarajevskih i mostarskih telekoma i pošta, te Vlada Federacije BiH. Naime, Postbanka BH, koju otkupom dionica od slovenskog fonda "Poteza" registriranog u Nizozemskoj treba kupiti Fima banka, samo u jednom danu, 20. lipnja prošle godine, dala je kredite osobama u Hrvatskoj i BiH za dokapitalizaciju Fima banke.

Drugim riječima, Postbanka BH tako sama financira kupovinu. Do sada je izdano čak 33 specijalna kredita od oko 15 milijuna kuna za kupovinu dionica Fima banke, piše Dnevni avaz.

Zaključuje se kako je očito da Fima banka nema novca za kupovinu paketa dionica Postbanke koji stoji oko 58 milijuna kuna pa taj novac grupa okupljena oko Milana Horvata pokušava izvući iz Postbanke.

Krajnji cilj ovakvih transakcija, sudeći prema Podravkinu scenariju, jest da Postbanku BH konačno preuzme grupa okupljena oko Milana Horvata, koji je i predsjednik Nadzornog odbora Fima banke. Kao vrhunac skandala Dnevni avaz navodi podatak da je kredit za dokapitalizaciju dobio i Milan Horvat, ali i direktor Fima banke Edin Muftić te Ljiljana Weissbarth iz Varaždina koja je u NO Fima banke.

Navodno je sve kredite odobrio dugogodišnji predsjednik Nadzornog odbora Postbanke Besim Halilović kojemu su iz Fima banke osigurali da tu funkciju obavlja i nakon preuzimanja banke.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika