07.06.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

GOSPODARSTVO

CARLSBERG CROATIA OPSKRBLJIVAT ĆE MAĐARSKO TRŽIŠTE

CARLSBERG CROATIA OPSKRBLJIVAT ĆE MAĐARSKO TRŽIŠTE

Koprivnička pivovara Carlsberg Croatia opskrbljivat će mađarsko tržište sa svim Carlsbergovim brandovima, povodom čega je u razvoj ambalaže za opskrbu mađarskog tržišta već uložila gotovo milijun eura. Proizvodnja piva za mađarsko tržište počela je u proljeće, a plan je da Pivovara deset posto prodaje ostvari na tržištu Europske unije. Grupacija Carlsberg Breweries i pivovara Carlsberg Croatia surađivale su pri uspostavljanju kompanije Carlsberg Hungary, koja će biti odgovorna za distribuciju brandova proizvedenih u Hrvatskoj na mađarskom tržištu. Za sada se za Carlsberg Hungary proizvode i pakiraju Carlsberg, najznačajniji globalni premium brand i najznačajniji brand grupacije, svijetlo pivo Skol i Pan. Pivo Pan je posebno prilagođeno mađarskom ukusu, a u mađarskoj će se prodavati pod imenom Pannon Aszok. U Carlsberg Croatiji razmatra se i proširenje palete brandova koji se proizvode za mađarsko tržište.
Koprivnička pivovara izvozi svoje proizvode i na tržišta Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Australije i Egipta. Carlsberg Croatia ostvaruje godišnji prihod od 300 milijuna kuna, zapošljava 300 ljudi, a na hrvatskom tržištu ostvaruje udjel od 12 posto, navodi se u priopćenju kompanije.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika