29.10.2009. / 10:59

Autor: Boris Bilas

Gucić se dogovorio sa Slovencima: Mercator preuzima Getro

Ako se s Mercatorom dogovorio o prodaji samo biznisa, robe, zaposlenih i skladišta, dok bi nekretnine zadržao u svom vlasništvu te bi slovenskoj tvrtki iznajmljivao one njima neophodne, cijena će biti puno niža

Vlasnik Getroa Vjekoslav Gucić i Žiga Debeljak, direktor slovenskog Mercatora, postigli su usmeni dogovor o kupoprodaji Getroa, no ugovor još nije potpisan, doznaje Poslovni dnevnik.

Stoga informaciju o Mercatorovu preuzimanju Getroa još nitko i ne želi potvrditi. U Mercatoru su samo rekli kako je kompanija otvorena za poslovnu suradnju i strateške saveze, ali da ovaj "konkretan slučaj ne mogu niti potvrditi niti demantirati".

Stoga zapravo nije poznato što su dogovorili Gucić i Debeljak i o kakvoj je vrsti aranžmana riječ. Naime, u financijskim krugovima se još prije nekoliko tjedana moglo čuti kako je, nakon što su se kao potencijalni kupci Getroa izredale mnoge kuće, i Mercator jednostavno došao na red, pa su se dva čelna čovjeka našla na poslovnom ručku od kojeg je sve krenulo.

Iako ima nedoumice u tome je li kupnja Getroa strateški pametan potez, upućeni smatraju da je kupnja opravdana već samom činjenicom da na taj način Mercator povećava tržišni udjel u Hrvatskoj što mu je i primarni cilj, piše poslovni Dnevnik.

Razlog zbog kojeg još ima rezervi prema informaciji da je postignut dogovor je dosadašnji tvrd stav Vjekoslava Gucića kada je u pitanju cijena Getroa. Prema nekim informacijama on je za svoj trgovački lanac tražio 100 milijuna eura, ali ako se s Mercatorom dogovorio o prodaji samo biznisa, robe, zaposlenih i skladišta, dok bi nekretnine zadržao u svom vlasništvu te bi slovenskoj tvrtki iznajmljivao one njima neophodne, cijena će biti puno niža.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika