29.10.2009. / 11:06

Autor: Hina

Na dnevnom redu gradske Skupštine ipak rebalans i referendum, SDP negoduje

U ime Kluba SDP-a Jurica Meić je kazao kako zastupnici SDP-a traže da se o rebalansu danas ne raspravlja, jer taj prijedlog nije prošao na većini od 14 skupštinskih radnih tijela

Sjednica zagrebačke gradske skupštine započela je raspravom o dnevnom redu u okviru koje su zastupnici SDP-a zatražili da predlagač danas povuče nekoliko točaka među kojima su i rebalans proračuna te referendum o nogometnom stadionu, dok su klubovi HDZ-a te HSLS-a i HSS-a inzistirali da se raspravlja i o rebalansu i o referendumu.

Predlagač (gradska uprava) o tome se nije izjasnio, pa je ipak jednoglasno usvojen dnevni red.

U ime Kluba SDP-a Jurica Meić je kazao kako zastupnici SDP-a traže da se o rebalansu danas ne raspravlja, jer taj prijedlog nije prošao na većini od 14 skupštinskih radnih tijela.

"Rebalans ne priznaje stvarno stanje financija Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga niti daje odgovor na te probleme", kazao je Meić i dodao da su s izvršnom vlasti pokušali naći rješenje ali nisu uspjeli.

Slično je i s referendumom o stadionu budući da, kaže Meić, obrazloženje za raspisivanje referenduma nije zadovoljavajuće.

Prijedlogu da se danas ne raspravlja ni o kupnji više nekretnina, među kojima je i kupnja zemljišta za proširenje groblja u Vrapču, pridružio se i HNS.

Darko Vuletić je u ime Kluba HSS-HSLS ocijenio kako su gradski zastupnici "taoci sukoba u vladajućoj stranci".

"Mi želimo riješiti probleme u Gradu Zagrebu i zato se 'posložite' i ne opstruirajte rad gradske skupštine", kazao je Vuletić.

Jasen Mesić (HDZ) je nakon stanke za klub kazao kako se svi slažu da proračunska rupa iznosi od 600 do 700 milijuna kuna, ali je i dodao kako je gradska skupština pravo mjesto da se o tome raspravlja, kao i o rererendumu, kako bi se tome reklo da ili ne.

"Molim vas da probleme u stranci ne preslikavate na gradsku skupštinu jer će to na kraju sve platiti građani", kazao je Mesić.

I ostali zastupnici složili su se da se o referendumu i rebalansu mora glasati jer odgađanje tih točaka nije dobro.

U tijeku je aktualni sat na kojem zastupnici postavljaju pitanja gradonačelniku i izvršnoj vlasti.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika