29.10.2009. / 12:17

Autor: Hina

Kraš grupa ostvarila 18,5 milijuna kuna neto dobiti

Pored značajnog izvoza na tržišta regije, Kraš je povećao izvoz na tržišta SAD, Kanade, Australije, Saudijske Arabije i Švedske

Nadan VidoševićNadan VidoševićKraš grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 18,5 milijuna kuna neto dobiti, što je za 882 tisuće kuna više od neto dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Dobit prije oporezivanja iznosila je 25,3 milijuna kuna.

Na povećanje neto dobiti značajno je utjecalo smanjenje poslovnih rashoda u iznosu od 11,1 milijuna kuna unatoč rastu cijena strateških sirovina, napominju u Krašu.

No efekti smanjenja troškova su umanjeni zbog nepovoljnog utjecaja negativnih tečajnih razlika koje su veće za 3,6 milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnje u istom razdoblju.

Zarada po dionici u prvih devet mjeseci ove godine iznosi 12,96 kuna.

Grupa je u prvih devet mjeseci ostvarila konsolidirane ukupne prihode u visini od 721 milijuna kuna, što je za 1,2 posto manje od prihoda ostvarenih u istom razdoblju lani.

Na domaćem tržištu ostvareni su prihodi od prodaje u iznosu od 413 milijuna kuna, dok prihodi od prodaje u inozemstvu iznose 290 milijuna kuna.

Sukladno Kraševoj izvoznoj orijentaciji tijekom prvih devet mjeseci ove godine nastavljen je rast izvoznih rezultata. Prihodi od prodaje u inozemstvu veći su za 10,41 posto tako da u ukupnim prihodima participiraju sa 40 posto.

Pored značajnog izvoza na tržišta regije, Kraš je povećao izvoz na tržišta SAD, Kanade, Australije, Saudijske Arabije i Švedske.

Ukupni rashodi Kraš grupe u prvih devet mjeseci iznosili su 696 milijuna kuna, što je smanjenje za 9 milijuna kuna odnosno za 1,3 posto.

U skladu s planom poslovanja i poslovnom politikom u ovom polugodištu poslovni prioriteti i ciljevi usmjereni su na održavanje likvidnosti i ukupne stabilnosti poslovanja, uz kontinuirano restrukturiranje i stalni razvoj proizvoda, navode iz te konditorske tvrtke.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika