29.10.2009. / 12:51

Autor: Andrea Belin

10 jednostavnih trikova koji jamče savršen izgled od ranog jutra

Ujutro kada se probudimo najviše vremena oduzima nam njega lica i kose. Uz nekoliko jednostavnih trkova će problemi s kojima se u to doba dana suočavaju gotovo sve žene, zauvijek nestati

Na ruž obavezno nanesite sjajiloNa ruž obavezno nanesite sjajiloVećina žena se svakodnevno suočava s brojnim neprijateljima ljepote. Umor i nedostatak vremena, naročito u jutarnjim satima, samo su neki od njih, međutim uz nekoliko jednostavnih trikova takvi problemi postati će prošlost. Saznajte kako ćete se na jednostavan način iz uspavane ljepotice pretvoriti u hollywoodsku zvijezdu!

1. Prikrijte umor
Pogled u ogledalo u jutranjim satima dodatno frustrira jer su svi nedostaci na licu u prvom planu. Međutim, uz tanki sloj pudera, malo rumenila, sjenila za oči u zlatnoj nijansi i nekoliko poteza maskarom, izgledati ćete kao hollywoodska zvijezda.
2. Smirite kosu
Ukoliko niste pronašli rješenje kako ujutro "smiriti" kosu, ne očajavajte. Dovoljno je da u blizini imate kremu za ruke. Dakle, na dijelove kose koje treba obuzdati nanesite malo kreme. Vjerovali ili ne, na ovaj način ćete i povećati volumen kose.
3. Napravite frizuru
Najmanje vremena izgubiti ćete pravljenjem punđe. Trenutačno su u modi niske i asimetrične punđe s brojnim ukosnicama i drugim ukrasima za kosu efektnih boja.
4. Napravite detoksikaciju kose
Da biste uklonili ostatke preparata za oblikovanje, koji se vremenom talože u kosi, oduzimaju joj sjaj i oštećuju, u šampon dodajte kapljicu octa. Dobivenu tekućinu dobro promućkajte i ovim preparatom perite kosu jednom tjedno.
5. Nanesite crveni ruž
Crvenim ružem ćete svoje usne dovesti u prvi plan, međutim nakon ruža, usne premažite još i sjajilom. Višak uklonite papirnatom maramicom.
6. Punije usne
Koristite olovku za usne u prirodnoj boji. Povucite liniju malo iznad usana, a onda ih namažite balzamom u boji, sjajilom ili ružem svijetlijih nijansi. Ako želite još izraženiju punoću, namažite samo gornju usnu.
7. Naglasite oči
Ove sezone vizažisti preporučuju sjenila jakih boja pa si dajte oduška i igrajte se svojim očima, ali nemojte pretjerivati.
8. "Smokey eye" look
Zagušeni seksi izgled očiju postići ćete ako na kapke stavite malo podloge, a zatim povucite liniju sivom olovkom pored korijena trepavica. Nakon toga, prstima razmažite boju po kapku.
9. Sakrijte nepravilnosti na licu
U svojoj kozmetičkoj torbici uvijek morate imati dvije nijanse korektora, jedan za svjetlije i jedan za tamnije dijelove lica. Korektor nanesite malom četkicom, a zatim ga prstima utrljajte u kožu.
10. Uklonite mrlje s noktiju
Uslijed čestog korištenja tamnih lakova, nokti u većini slučajeva požute. U šalicu iscijedite pola limuna i umočite prste te ih držite u soku nekoliko minuta. Žutilo će nestati.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika