29.10.2009. / 17:06

Autor: Totalsport

Video: Larsson završio karijeru sa suzama u očima

Henrik Larsson postigao je više od 300 golova u karijeri, u kojoj je igrao za Högaborgs, Helsingborg, Feyenoord, Celtic, Barcelonu i Manchester United

Henrik LarssonHenrik LarssonLegendarni napadač niza europskih velikana i švedske nogometne reprezentacije, Henrik Larsson odigrao je svoju posljednju profesionalnu utakmicu i suznih očiju proglasio mirovinu.

Više od 300 golova u karijeri u kojoj je igrao za Högaborgs, Helsingborg, Feyenoord, Celtic, Barcelonu i Manchester United postigao je 38-godišnji napadač koji je konačno “zbogom” rekao u 2-0 porazu Helsingborga od Djurgardena u srijedu navečer.

Larsson je bio i vitalan dio švedske izabrane vrste za koju je nastupio 106 puta (37 golova), te joj pomogao da se na Svjetskom prvenstvu 1994. godine okiti brončanom medaljom. Ipak, godine su odradile svoje, a Larsson zauvijek otišao u nogometnu povijest ispraćen ovacijama helsingborškog stadiona kojeg je promatrao suznih očiju.

- Dotakne vas sva ova ljubav. Inače sam “cool” tip, a sada osjećam kako mi suze naviru. Velika je stvar završiti karijeru na svom igralištu, a moja je upravo došla kraju - kazao je Larrson koji se među profesionalce otisnuo u dresu Högaborgsa sada već davne 1998. godine.

- Šteta je umiroviti se porazom, ali ne može sve u životu biti baš onako kako biste sami poželjeli - dodao je nogometaš čiji su dres s brojem 17 u klubu odlučili umiroviti u njegovu čast.

- Divna je to gesta kluba. Taj dres nitko nikada više neće nositi zbog čega sam počašćen.

- Preda mnom je sada praznina koju ću nekako morati upotpuniti. Imao sam tu sreću da sam kroz karijeru zaradio dovoljno novca, pa ne moram panično tražiti posao, ali nešto ću morati po tom pitanju napraviti. Ne mogu se nadalje kroz život samo prešetavati - zaključio je Larsson uz čije se ime već vežu neke ponude za preuzimanjem trenerskog posla.

Sada već bivši Larssonov klub Helsingborg sezonu će zaključiti gostovanjem kod trećeplasiranog Elfsborga. Posljednje je to kolo švedskog nogometnog prvenstva u kojem će se sve utakmice odigrati prvog dana studenoga.

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika