29.10.2009. / 18:00

Autor: Nacionalova redakcija

Đuroviću 2. listopada sjelo 780.000 eura za atentat na Pukanića

USKOK je u svojoj optužnici protiv njega pretpostavio da je taj novac nagrada za atentatore ili dio od ugovorene svote za ubojstvo

Slobodan Đurović bio je bliski suradnik Sretena JocićaSlobodan Đurović bio je bliski suradnik Sretena JocićaVrhovno državno tužiteljstvo Crne Gore potvrdilo je crnogorskom listu Vijesti da je jedan od optuženih za ubojstvo Ive Pukanića, Slobodan Đurović Kardinal, na svoj račun u Crnogorskoj komercijalnoj banci 2. listopada prošle godine dobio nešto više od 780 tisuća eura od nepoznatog stranog uplatitelja.

Podsjetimo, to je u svom tekstu naveo i Nacional, a USKOK je u svojoj optužnici protiv njega pretpostavio da je taj novac nagrada za atentatore ili dio od ugovorene svote za ubojstvo.

No, iako je crnogorso tužiteljstvo utvrdilo kako u toj transakciji ništa ne ukazuje na kazneno djelo pranja novca, ističu kako je jedna druga transakcija sumnjiva. Naime, Đurovićev brat Miodrag, tražio je u nekoliko navrata da se cjelokupni iznos prebaci na njegov poslovni račun, pozivajući se na punomoć koju mu je Slobodan dao u Zagrebu u ožujku ove godine.

Svaki je put tužiteljstvo zatražilo od banke privremenu obustavu isplate jer sumnjaju da bi se u tom slučaju moglo raditi o pranju novca.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika