30.10.2009. / 10:02

Autor: Boris Bilas

Obećana zemlja: I Golemović se od hrvatskog pravosuđa sakrio u BiH

Prve dane na slobodi proveo je u Zagrebu, a onda se zaputio ravno u BiH. Golemović je rođen u Derventi, a ondje, kao i u Bosanskom te Slavonskom Brodu ima podosta rodbine i prijatelja

Dražen Golemović (desno)Dražen Golemović (desno)Dražen Golemović, prvooptuženi u predmetu Ipsilon koji je USKOK-ov ogledni primjer za slučaj takozvane kapilarne korupcije pridružio se popisu hrvatskih optuženika koji su se od ruke pravde sklonili u susjednu BiH, piše Večernji list.

Uz Branimira Glavaša i kirurga Ognjena Šimića, Golemović, javnosti poznat kao kum Vjeke Sliška koji se oženio njegovom udovicom i postao uspješan graditelj istarskih vila, stavio se na popis poznatih koji su se od hrvatske pravde sklonili u BiH. Usto je druga osoba koja je u BiH pobjegla sudu u Rijeci.

Iako je Županijsku sud u Rijeci u četvrtak, nakon što je Vrhovni sud prihvatio USKOK-ovu žalbu, promijenio prijašnji stav i odredio da Golemovića ipak treba pritvoriti, odluka je stigla prekasno jer se on već nalazi u BiH.

Njegov odvjetnik Predrag Jošanović kaže kako "misli da Golemović nije pobjegao".

"Nismo se čuli pa ne mogu reći gdje je. Znam da mu je pritvor određen zbog bijega jer da je otišao u BiH, a nije se javio sudu", kaže Jošanović za Večernji i dodaje kako će se žaliti na rješenje Županijskog suda u Rijeci.

Golemović nije gubio vrijeme nakon što ga je na početku mjeseca sud pustio na slobodu. Kod kuće u Vrsaru pokraj Poreča proveo je vrlo kratko vrijeme. Prve dane na slobodi proveo je u Zagrebu, a onda se zaputio ravno u BiH. Golemović je rođen u Derventi, a ondje, kao i u Bosanskom te Slavonskom Brodu ima podosta rodbine i prijatelja, piše Večernji.

Protiv Golemovića je podignuta optužnica zbog poticanja na zlouporabu položaja i podmićivanje općinske tužiteljice, pročelnika u uredu Porezne uprave te šest policajaca. Osobe koje su bile s njim u nezakonitim odnosima također su optužene, ali nisu svi bili pritvoreni.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika