30.10.2009. / 11:27

Autor: Totalsport

"Spiskao" 2 milijuna dolara: Bivši NBA igrač spava na ulicama Orlanda

David Vaughn, bivši košarkaš Orlanda, New Jerseyja, Golden Statea i Chicaga, postao je beskućnik nakon što je "spiskao" 2.2 milijuna američkih dolara na skupocjene automobile i kuće

David Vaughn David Vaughn Desetak godina nakon što je okončao četiri sezone dugu NBA karijeru nekadašnji krilni centar David Vaughn živi u svojem automobilu na ulicama Orlanda.

Vaughn, 36-godišnjak visok 210 centimetara, se bezobzirno odnosio prema 2.2 milijuna američkih dolara koje je zaradio igrajući u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, te je doslovce postao beskućnik koji noći provodi spavajući u Chevroletu Impali. Trenutačno traži posao u Orlandu za čiji je košarkaški klub igrao dvije sezone.

Njegova je priča, kazuje, prikaz mladića koji se naglo obogatio čime je stekao naviku trošenja, pa je ubrzo vozni park obogatio Yukonom, Corvettom, Mercedesom, Range Roverom, Lexusom, a potom još jednim Yukonom. Kupio je kuću vrijednu 250.000 američkih dolara u Orlandu na kojoj su dvije hipoteke, djedovinu blizu Nashvillea, gdje je kupio još jednu kuću, te je novac uložio u građevinske radove koji su propali.

- Novac se sam pojeo - objašnjava bivši igrač Orlanda, New Jerseyja, Golden Statea i Chicaga, dodajući kako će NBA penziju početi dobivati tek s 48 godina.

- Svoju NBA karijeru ni za što ne bih mijenjao - dodaje bivši zaposlenik supermarketa i prodajnog salona namještaja koji se hrani u pučkoj kuhinji, a higijenu obavlja u fitness centru kamo se odlazi protegnuti nakon noći provedenih u automobilu.

- Iako nemamo materijalnih dobara imamo ljubav Božju, što je mnogo važnije - veli aludirajući na povratak supruzi s kojom ima dvoje djece, a koji očekuje pomoć NBA fundacije pokrenute upravo s namjerom da se pomogne ovakvim igračima, te lokalne zajednica koja je pomoć već obećala.

- Volio bih da sam skromnije živio, a ne kupovao luksuzne automobile i prevelike kuće. Bolje bi mi bez njih bilo, ali ja sam živio kao da sutra ne postoji - zaključio je nekadašnji NBA igrač.


Vezane vijesti

NBA: Nash odigrao posljednju utakmicu za Sunse

NBA: Nash odigrao posljednju utakmicu za Sunse

Nakon srijede su poznata još dva para prvog kruga doigravanja u NBA ligi. Indiana Pacersi dočekat će Orlando Magic, dok će San Antonio Spursi seriju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika