30.10.2009. / 12:02

Autor: Martina Čizmić, Hrvoje Šimičević

Polančec nakon ostavke: Neću se skrivati iza saborskog imuniteta

"Ne pada mi na pamet da svoju poštenost i iskrenost branim iza pozicije saborskog zastupnika", rekao je Polančec i na taj način opovrgnuo natpise da će se vratiti u Sabor kao zastupnik

Damir PolančecDamir PolančecMinistar gospodarstva Damir Polančec potvrdio je na konferenciji za novinare da je i službeno premijerki Kosor podnio neopozivu ostavku. No, kako je rekao na samom početku, to je napravio u pismu koje joj je predao prije dva dana, a u kojem joj se obraća na službenoj i privatnoj razini.

"Kao čovjek koji razumije politiku, dužan sam regirati. Ne želim štetiti koaliciji, stranci, Vladi i tebi osobno", napisao je Polančec u pismu.

Istaknuo je kako je još u srpnju, kada je premijerka Kosor preuzela tu dužnost rekao kako je njegov mandat njoj na raspolaganju, jer ima pravo sama birati suradnike.

Ispričao se javnosti jer je sve držao namjerno u neizvjesnosti. Rekao je da je želio vidjeti kako će tko reagirati i što će pisati.

"Neki od vas bi se mogli i malo zacrveniti nakon što odgovorim na sva vaša pitanja", rekao je Polančec.

Opovrgnuo je medijske natpise kako je dao mandat na raspolaganje, jer bi, ističe, odluku o njegovom odlasku onda prepustio premijerki na dušu.

"Dao sam neopozivu ostavku jer sam obećao obitelji, da ću se vratiti doma i posvetiti im se više", kaže Polančec.

"Ponoviti ću još jednom. Ne pada mi na pamet da svoju poštenost i iskrenost branim iza pozicije saborskog zastupnika", rekao je Polančec i na taj način opovrgnuo natpise da će se vratiti u Sabor kao zastupnik.

Polančec je, nakon što je pročitao pismo otvorio svoju dušu i direktno napao predsjednika republike Stjepana Mesića, optuživši ga da je sredio sporni kredit SMS-u.

Upitan od novinara da li ima spoznaja o tome da USKOK istražuje kaznenu prijavu i da li se vodi neka istraga u sklopu USKOK-a protiv njega, Polančec je odgovorio kako nema saznanja o tome.

"Ali znam da su u Koprvinici podignute broje anonimne prijave, gdje se pojedince koje su ispitali stalno pita da li su moji prijatelji", odgovorio je.

"Ovo je lov na mene i mnogi su već stradali jer su moji prijatelji. A svi poduzetnici koji imaju ikakve veze samnom su pod istragom. Ja se svojih prijatelja neću odreći. Žao mi je ako su prekršili zakon, ali ih poznajem kao časne ljude", poručio je Polančec braneći čelnike Podravke."Kriv sam jedino jer nisam stavio u imovinsku karticu svoje dionice Podravke", rekao je Polančec, ali i dodao kako je prava za korištenje opcijskih dionica naveo u 2002. godine.

"Te dionice su na skrbničkom računu. Ali, uvjeravam vas, da nikada nisam sjedio ni na jednom sastanku s Merril Lynchom niti sam napravio ijedan potez u ovoj aferi", rekao je novinarima.

"Ako sam ja najveći kriminalac, blago se ovoj zemlji", rekao je Polančec.

Nakon što je optužio medije za linč koji su proteklih nekoliko mjeseci provodili 'protiv njega', Polančec se dotaknuo pojedinih medijskih kuća za koje smatra da su, obzirom na informacije koje dolaze iz politike, povlašteniji od drugih.

"Počnite pisati o tome kako postoje povlašteni novinari. Damir Polančec zasigurno nije dojavio da će Marinac biti uhićen pa da njegovom uhićenju izravno nazoče pojedini novinari iz pojedinih medija". rekao je ali ipak na kraju nije naveo na koje medije je pri tome mislio.

"Gospodo, često ste zloupotrebljavali vašu poziciju", kratko je poručio Polančec medijima koji su ga u protekle četiri godine pratili.

Polančec je na kraju konferencije odbio odgovoriti na pitanje tko će biti njegov nasljednik. Uz to, novinare je zanimalo što će Polančec raditi sada, nakon odlaska iz Vlade.

"Najprije ću otići do stana, uzeti veš koji treba oprati, sjesti u auto i otići na ručak sa svojom suprugom i djecom. Nakon toga ispuniti ću obećanje koje sam im dao: sljedeća tri mjeseca moj zadatak će biti da kuham djeci", rekao je Polančec.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika