30.10.2009. / 12:03

Autor: Andrea Belin

Mira Furlan priznaje: Ne glumim u Hrvatskoj jer me nitko ne zove

Glumica je otkrila da joj je iz Hrvatske pristigla ponuda za jednu televizijsku sapunicu, međutim projekt se nikada nije ostvario, a ponuda za kazališnu predstavu bila joj je prekomplicirana

Mira FurlanMira FurlanMira Furlan, hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica koja već osamnaest godina živi i radi u SAD-u, s Mikijem Manojlovićem i redateljem Danisom Tanovićem trenutačno snima film "Circus Columbia". To je ujedno i njezina prva uloga u filmu na ovim prostorima u posljednjih deset godina. Razloge zbog kojih je svoju karijeru nastavila graditi isključivo u Americi, Mira je otkrila novinarima Jutarnjeg lista.

Naime, glumica je priznala da joj iz Hrvatske u ova dva desetljeća niti nisu pristizale filmske ponude.
"Imala sam ponudu za jednu televizijsku sapunicu, ali to se nije ostvarilo. Dobila sam nedavno ponudu za jednu kazališnu predstavu, ali to je bilo prekomplicirano. Danas mi je prioritet obitelj i moj sin koji ide u školu u Americi, a ako se prihvatim kazališne uloge, to znači dulji boravak na jednom mjestu. Film snimite i vratite se kući, a predstava se prikazuje mjesecima", objašnjavala je Furlan.

Osim toga priznala je kako je preživljavala na drugom kontinentu dok se nije proslavila ulogama u popularnim serijama "Izgubljeni" i "Babylon 5" kada je napokon počela pristojno zarađivati.

"Radilo se svašta. Radila sam sinkronizacije nekih dokumentaraca i prevodila s njemačkog. I konobarila sam, naravno, kao i svi glumci koji čekaju svoju priliku", priznala je.

Furlan se na kraju osvrnula i na ulogu Lucije koju igra u Tanovićevom filmu.

"Lucija je zanimljiv lik, ona je ostavljena žena, mog bivšeg, ustvari još uvijek sadašnjeg muža jer se nikada nismo razveli. Kad se muž vrati iz inozemstva nakon dvadesetak godina, izbacuje ženu i njihova sina iz kuće. Tu postoji dosta nivoa i emocija, osobnih drama, političkih trvenja prije početka rata, uloga je vrlo jaka i emocionalna i nadam se da ću biti na razini zadatka", otkrila je glumica filma koji se snima u u slovenskoj Vipavi.

Vezane vijesti

Mira Furlan: Prebacivanje krivnje na žrtvu

Mira Furlan: Prebacivanje krivnje na žrtvu

Glumica Mira Furlan uputila je otvoreno pismo sudionicima i organizatorima beogradske Parade ponosa, koja će se prema najavama održati 2. listopada.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika