30.10.2009. / 13:17

Autor: Martina Čizmić

Polančec optužio predsjednika: Kredit SMS-u sredio je Mesić

"Zdravka Šestaka nazvao je predsjednik Mesić i tražio da se SMS-u da novi kredit, što Šestak nikako nije htio napraviti", kazao je Polančec na oproštajnoj presici

Damir Polančec i Stjepan MesićDamir Polančec i Stjepan MesićSada već bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec u svom je obraćanju medijima dodatno uzburkao medijske vode. Nakon što je istaknuo kako on nije povezan sa aferom Podravka, optužio je izravno predsjednika Stjepana Mesića da je organizirao odobravanje spornog Podravkina kredita tvrtki Srđana Mladinića.

"Kredit SMS-u odobrila je visoka politika, a to nisam ja ni Sanader, već predsjednik Mesić", rekao je Polančec i nastavio: "Zdravka Šestaka nazvao je predsjednik Mesić i tražio da se SMS-u da novi kredit, što Šestak nikako nije htio napraviti. Naime, on mu je rekao kako SMS već ima obveze od 60 milijuna kuna kredita, te da noviih 9 milijuna kuna ta tvrtka jednostavno neće moći vratiti", istaknuo je nekadašnji zamjenik premijerke Jadranke Kosor.

Novinari su Polančeca pitali, da li je Mesić odgovoran za ovaj 'linč' koji se po njegovom mišljenju provodi u hrvatskoj javnosti. Polančec je kazao kako ne misli da je Mesić odgovoran za to. "Mesića sam spomenuo samo kao primjer da u Hrvatskoj ne b i trebalo biti nedodirljivih", dodao je. Zamolio je javnost, novinare prije svega da javni linč na njega prestane.

Polančec se pak nije zaustavio samo na aferi SMS, već je novinarima dao još malo 'štofa'.
Naime, u svom je oproštajnom obraćanju javnosti neizravno povezao Mesića i sa slučajem prodaje Podravkinog odmarališta, koji se prema njegovim riječima dogodio 2003. godine.

"2001. godine sam kao član Uprave postao upoznat sa odlukom da se odmaralište u Pirovcu proda Gradu Koprivnici. Prema dogovoru, Koprivnica se obvezala da će obnoviti to odmaralište, prilagoditi ga za razne rekreacijske sadržaje, kako bi građani ovoga grada tamo mogli odlaziti na odmor", rekao je Polančec. Prema njegovim riječima, do sporne situacije došlo je tijekom 2003. godine, kada se mijenjala struktura Uprave. Tada je jedan član Uprave, samonicijativno i bez saznanja drugih potpisao aneks s kojim je Gradu Koprivnicu dozvoljeno da proda odmaralište, iako je prije takve odluke trebao proći rok od 5 godina, prema dogovoru iz 2001. godine, ispričao je Polančec.

"Kada sam zatražio raspravu po ovom pitanju, Županijsko državno odvjetništvo je reagiralo, tvrdeći kako u toj preprodaji nema elemenata kaznenog djela. No, nekretnina je prodana tvrtki Omicron commerce, čiji je osnvač Željko Pavlina. Po mojim saznanjima on je u rodu s predsjednikom Mesićem", rekao je Polančec te dodao kako ta tvrtka ima 20 tisuća kuna temeljnog kapitala, ali se ničime ne bavi, pa nema ni nikakvog prometa.

"Glavni državni odvjetnik već je u nekoliko navrata rekao kako njegov ured postupa i prema novinskim napisima, odnosno o potencijalnim nezakonitim radnjama koje novinari prvi otkriju. Ja ga ovom prilikom pozivam neka istraži slučajeve koje sam spomenuo", kazao je Polančec.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 30.10.09. 19:18

Sad je tek dolil ulje na vatru! Akga sad zovemo rumeni odsad če bit reš pečeni.Budaletina sam sebi jamu kopa.


registracija
8/8/09

tovar62, 30.10.09. 20:25

zao mi te Damire ali Stipe ima iza sebe cjeli jos neunisteni Udbaski aprat sa Karamatrkom na celu a zna se za vrime Juge sta je doticni radija,a ti neki GLAVNISUDAC sigurno si Mesicev iscidak


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika