30.10.2009. / 15:47

Autor: Nacionalova redakcija

Stolar Mirjane Hrge javno se ispričao jer je pokazao njezinu spavaću sobu

Martin Bukvić suočio se s prijetnjom sudskom tužbom pa je odlučio pokušati na sve moguće načine spriječiti da sapunica oko objavljivanja fotografija svoje klijentice ipak dođe na sud

Mirjana HrgaMirjana HrgaMedijska sapunica koja se ovih dana vodi oko objavljivanja fotografija spavaće sobe Mirjane Hrge i njezinog supruga dr. Deana Šarića konačno je dobila svoj epilog. Naime, Martin Bukvić, stolar koji je uređivao sobu te ju potom fotografira i fotografije dao medijim odlučio se javno ispričati. Doduše, to je učinio tek nakon što je Mirjana Hrga obznanila kako će ga tužiti zbog toga što je medijima ustupio fotografije njezine spavaće sobe. Nakon što je to vidio, poslao nam je pismo u kojem stoji:

U Areni broj 2550 od dana 28. listopada 2009. objavljen je članak „Bračna ložnica poznate voditeljice" u kojem su objavljene fotografije spavaće sobe Mirjane Hrge iz mog portofolija kojeg sam dostavio novinarki Silviji Glavić. Ovim putem se ispričavam Mirjani Hrgi zbog svih neugodnosti koje sam izazvao prvenstveno zbog vlastitog neiskustva i nepoznavanja načina na koji funkcioniraju mediji. Vlastitom sam nesmotrenošću neprimjereno javnosti izložio privatnost koju svatko od nas ljubomorno čuva. Razumijem ogorčenje povrijeđenih klijenata Mirjane Hrge i Deana Šarića. Tek sada sam svjestan posljedica vlastitog neiskustva u odnosu s medijima.

Obratio sam se novinarki Glavić sa željom da se u listu za koji radi objavi članak o mom djelu na koje sam iznimno ponosan i u koje je uložen velik trud i znanje. Godinama sam proučavao stilove namještaja koji su karakteristični za Provansu, talijansku Toscanu te Istru i Dalmaciju. Želio sam pokazati vrijednost svojih unikatnih radova koji svojom kvalitetom, posebnošću i umjetničkom vrijednošću zaslužuju prepoznatljivost kod širokog kruga ljudi. S tom namjerom sam ostavio svoj portfolio neočekujući da će fotografije biti povezane s imenima klijenata koje nikad svjesno ne bih koristio za vlastitu promociju, naivno vjerujući da moj rad govori sam za sebe.

Istina je da sam fotografirao spavaću sobu gđe. Hrge uz njeno odobrenje i dogovor da ću fotografije koristiti isključivo za prezentaciju klijentima i pritom ne zloupotrebljavati njeno ime. Žao mi je što sam prouzročio niz neugodnosti i daljnjih medijski štetnih interpretacija svojim neiskustvom. Naglašavam još jednom da sam želio pohvaliti svoja djela, a nikako ne promovirati sebe preko onih koji su već poznatiji i priznatiji od mene. Oni koji me poznaju znaju da nikada nisam želio doći do slave, a pogotovo ne preko drugih ljudi. Želio sam da moja djela govore za mene.

Doduše, još uvijek nije poznato je li Mirjana Hrga na kraju odlučila ipak zaboraviti na tužbu.

Vezane vijesti

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

Hrvatsko društvo skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava tvrdi kako su obeštetili 53 diskriminirane tvrtke isplativši im milijun kuna, no… Više

Komentari

registracija
1/11/09

Pobro, 01.11.09. 13:06

Hrga: Iza svega stojim ja samo da bi bila u novinama,a optuzila sam stolara kojemu sam dala nekoliko dolara da mi se snimi spavaca soba: I eto ti besplatna reklama i kako novinar nasamari novinara.Na svemu vam hvala,voli vas Mirjana ! ;]))


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika