30.10.2009. / 16:59

Autor: Andrea Belin

4 seksualne poze koje morate isprobati tijekom trudnoće

Neka istraživanja su pokazala da su seksualni odnosi tijekom trudnoće itekako poželjni, međutim kako bi bili sigurni da nećete izazvati nikakve komplikacije, obratite pažnju na poze

Seks u trudnoći je poželjanSeks u trudnoći je poželjanNa samom početku važno je napomenuti da su seksualni odnosi tijekom trudnoće itekako poželjni, ali mnogi parovi se boje upuštati u takve avanture jer smatraju da će se uslijed seksa naštetiti djetetu. Stručnjaci također tvrde da ukoliko je ginekološki nalaz trudnice u redu, nema razloga za brigu, čak i u devetom mjesecu trudnoće. Međutim, obratite pažnju na poze koje ćete prakticirati u određenom tromjesečju!

Najbolji seksualni položaji za trudnice:

Jednostavan pseći položaj
Pošto je ovo jedna od omiljenih poza kod većine parova, ne postoji nikakav opravdani razlog zašto ju ne bi prakticirali i tijekom trudnoće, doduše u nešto drugačijoj verziji. Dakle, žena se mora osloniti na ruke i koljena s tim da joj je trbuh slobodan i bez pritiska. Muškarac naravno dolazi odostraga, ali valja napomenuti da penetracija ne smije biti preduboka.

Spojene žlice
U ovom položaju nema apsolutno nikakvog pritiska na trbuh. I žena i muškarac leže na boku s tim da partner penetrira odostraga. Penetracija također ne smije biti preduboka, a ritam odredite zajedno.

Dominacija trudnice
Ovo je idealan položaj za posljednje tromjesečje trudnoće, ali ga možete prakticirati i od prvog dana. Žena sjedi na parteru, određuje dubinu penetracije i ritam.

Položaj u kojem žena leži na rubu kreveta
Žena leži na leđima na rubu kreveta s tim da su joj noge na podu. Muškarac stoji ili leži ispred nje. S obzirom da partner u ovom položaju može lako i duboko penetrirati, najbolje bi bilo da se tijekom seksa povremeno konzultira s partnericom.

Segmenti trudnoće:
Prvi semestar
Iako se to ne odražava na njihov fizički izgled, u prva tri mjeseca žensko tijelo prolazi velike hormonalne i fiziološke promjene, primjerice javljaju se mučnine, učestalo mokrenje. Promjene u dojkama također su karakteristične za ovo razdoblje.
Drugi semestar
U drugom tromjesečju žensko tijelo počinje bujati, a javljaju se i poteškoće s koncentracijom.
Treći semestar
Zvuči pomalo neobično, ali u posljednja tri mjeseca ženama je želja za seksom također velika. Međutim, često ih u tome sprečavaju sve učestalija mokrenja, hormonalne promjene i veliki trbuh.

Na kraju valja napomenuti da ukoliko partnerica u bilo kojem trenutku tijekom seksa osjeti bol ili bilo kakav neugodan osjećaj, seksualan odnos bi se trebao prekinuti. Naravno, partner također mora znati da tih devet mjeseci ne smije eksperimentirati i izvoditi nagle pokrete.

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika