31.10.2009. / 09:48

Autor: Andrea Belin

6 znakova koji pouzdano ukazuju da ste ovisni o seksu

Pretjerana želja za vođenjem ljubavi, masturbacijom i gledanjem erotskih filmova samo su neki od simptoma seksualne ovisnosti

Postoje jasni znakovi koji govore o seksualnoj ovisnostiPostoje jasni znakovi koji govore o seksualnoj ovisnostiIako mnogima nije jasno kako to može biti bolest, seksualna ovisnost je uistinu manifestirana kao poremećaj. Da ova bolest zaista postoji potvrdila je zvijezda serije "Dosjei X" David Duchovny koji je prije nekoliko dana pušten iz klinike za odvikavanje od seksualne ovisnosti. Pod seksualnom ovisnošću podrazumijeva se izuzetno snažna žudnja za seksom, masturbacijom, gledanjem erotskih filmova. Nudimo vam još nekoliko simptoma ove vrste ovisnosti!

1.Vodite dvostruki život
Ukoliko često varate partnera i seksualni život skrivate od osoba koje vas okružuju, znači da živite dvostruki život, a to je jedan od prvih znakova seksualne ovisnosti. Istina je da u posljednje vrijeme sve više parova vara svoje partnere, međutim složiti ćete se s nama da pretjerana nevjera svakako nije normalna.

2. Često listate časopise o seksu
Seksualni ovisnici ne ispuštaju iz ruke časopise takvog sadržaja. Naravno, ovdje nije riječ o muškarcu ili ženi koji otprilike jednom mjesečno listaju takve časopise, ali kada ta potreba postane svakodnevna, velika je vjerojatnost da osoba pati od seksualne ovisnosti.

3. Ugrožavate vlastitu vezu i prijateljstva
Osobe ovisne o seksu izbjegavaju druženja s prijateljima i neke poslovne obaveze jer taj dio vremena moraju provesti ili masturbirajući ili u društvu nekog partnera koji će ih seksualno zadovoljiti. Česti posjet striptiz klubovima ili kinima s hardcore pornićima također su simptomi ove vrste ovisnosti.

4. U stalnoj ste potrazi za seksualnim avanturama
Ako niste zadovoljni sa standardnim metodama vođenja ljubavi i ne prestajete tragati za novim partnerima s kojima ćete doživjeti vrhunac seksualnog uzbuđenja, velika je vjerojatnost da ste ovisni o seksu. Takve osobe rijetko uzbuđuje seks s istom osobom.

5. Imate problema sa zakonom
Osobe ovisne o seksu često se upuštaju u ilegalne aktivnosti kao što su primjerice seks s prostitutkama ili čak maloljetnim osobama. Ukoliko se takve aktivnosti uzastopno ponavljaju, osoba uopće ne bi trebala posumnjati pati li od seksualne ovisnosti.

6. Loše se osjećate zbog vlastitog ponašanja
S jedne strane je pohvalno da se loše osjećate zbog takvih postupaka, no možda ne bi bilo loše da potražite stručnu pomoć. Ovisnost o seksu uništava život, a vjerujemo da vam nije cilj izgubiti obitelj i prijatelje samo kako bi vaše seksualno zadovoljstvo bilo na vrhuncu. Za početak, vrijeme provodite baveći se sportom ili nekom drugom aktivnošću.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika