31.10.2009. / 17:14

Autor: Totalsport

Video: Premiership: Arsenal razbio Tottenham, Eduardo promašio dva zicera

U velikom londonskom derbiju dvama pogocima Van Persieja i jednim Fabregasa Arsenal je lakše nego što se očekivalo pobijedio Tottenham 3:0

Trenutak kada je Robin van Persie postigao svoj drugi pogodak na utakmiciTrenutak kada je Robin van Persie postigao svoj drugi pogodak na utakmiciBez očekivanog otpora nogometaši Arsenala su, praktički ne oznojivši se, došli do pobjede (3-0) nad Tottenhamom u gradskom derbiju 11. premierligaškog kola na Emiratesu.

Tottenhamov reprezentativac Ledley King izravan je krivac za sva tri pogotka Arsenala, a Harryju Redknappu na ovoj se utakmici ozlijedio novi stoper: Kamerunac Sebastien Bassong (zadnja loža).

Sve je riješeno odjednom, unutar svega 49 sekundi pri kraju prvog poluvremena. Najprije je, nakon oštrog ubacivanja Sagne s desne strane, vrškom kopačke loptu u mrežu s prve vratnice majstorski poslao Robin van Persie.

Traljavo izvedenu akciju s centra gostiju presjekao je Van Persie, dao loptu Fabregasu, koji je u solo-prodoru prošao trojicu suparničkih nogometaša i s vrha 16-erca matirao Heurelha Gomesa.

Na 3-0 povećao je Van Persie opet na asistenciju Sagne. Prizemno su ubacivanje s desne strane promašili i Gomes i King. Prethodno je Assou-Ekotto opasno uklizao u noge Eduardu da Silvi, čemu je slijedila Sagnina asistencija za gol. Hrvatski se napadač, srećom, odmah pridigao i nastavio utakmicu.

U igru je ušao u 37. minuti umjesto ozlijeđenog (prepone) Nicklasa Bendtnera. Propustio je dva zicera u drugom poluvremenu. Igrao je veći dio vremena na desnom krilu, da bi se na lijevo prebacio nakon što je iz igre izašao Aršavin.

Vedran Ćorluka odigrao je 86 minuta u redovima gostiju, za koje Niko Kranjčar nije ulazio s klupe.

Tottenhamu je ovo bio drugi vezani poraz ove sezone. U prošlom su kolu izgubili u Londonu od Stokea. Ranije su ih uzastopno pobijedili Chelsea i Manchester United.

Premiership, 11. kolo:

Arsenal – Tottenham 3-0 (Van Persie 42, 60, Fabregas 43)

Redoslijed: 1. Chelsea 24 (-1), 2. Arsenal 22 (-1), 3. Manchester United 22 (-1), 4. Tottenham 19, 5. Liverpool 18 (-1)...

Vezane vijesti

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva priznao je u izjavi za Marcu koliko je impresioniran europskim i svjetskim prvacima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika