31.10.2009. / 22:23

Autor: Totalsport

Još jedno finale: Marin Čilić u završnici turnira u Beču

Protivnik Čiliću u finalu bit će Austrijanac Jürgen Melzer, sedmi nositelj i 35. igrač ATP ljestvice , koji je u polufinalu pobijedio Srbina Janka Tipsarevića 4-6, 7-6(5), 6-4. S Melzerom najbolji hrvatski tenisač ima savršen skor, naime, igrali su međosbno tri puta i svaki je put slavio Čilić

Marin Čilić (Foto: Reuters)Marin Čilić (Foto: Reuters)Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u finalu ATP turnira u Beču, koji se uz nagradni fond od 574.750 eura igra na tvrdoj podlozi.

Čilić je u polufinalu nastavio sa sjajnim igrama kakve pruža cijeloga tjedna, te je nakon jednog sata i 38 minuta igre došao do pobjede nad Nijemcem Philippom Kohlschreiberom, 24. igračem ATP ljestvice, 6-4, 7-6(4).

U prvom je setu Čilić oduzeo servis njemačkom tenisaču kod rezultata 3-3 i zadržao je break do kraja za konačnih 6-4. U drugi je također sjajno startao, te je već u prvom gemu napravio break i kasnije osvojenim svojim servisom poveo 2-0.

Ali, onda je ponudio priliku Kohlschreiberu, koji ju je iskoristio te vratio break u četvrtom gemu za izjednačenje 2-2. Kako do kraja seta breakova više nije bilo, odlučivao je tie break u kojem je hrvatski igrač bio mirniji i kvalitetniji, te sa 7-4 došao do druge pobjede u petom međusobnom meču.

Čilić je ukupno odservirao 12 aseva, uz postotak prvog servisa 59%, iskoristio je dvije od osam break prilika, dok je Kohlschreiberu ponudio tri break šanse, od kojih je Nijemac iskoristio jednu.

Protivnik Čiliću u finalu bit će Austrijanac Jürgen Melzer, sedmi nositelj i 35. igrač ATP ljestvice , koji je u polufinalu pobijedio Srbina Janka Tipsarevića 4-6, 7-6(5), 6-4. S Melzerom najbolji hrvatski tenisač ima savršen skor, naime, igrali su međosbno tri puta i svaki je put slavio Čilić.

Čilić: Igrao sam najbolje kada je bilo najpotrebnije

- Došao sam ovdje s namjerom da igram dobro i nastavim s dobrim igrama nakon finala Pekinga i četvrtfinala US Opena. Zaista sam zadovoljan što sam zadržao nivo kvalitetne igre i što sam ovdje odigrao četiri jako dobra meča. Protiv Kohlschreibera sam odigrao najbolje kada je bilo najbitnije, pogotovo u tie-breaku - rekao je Čilić.

U finalu će Čilić igrati protiv Jürgena Melzera, koji je postao prvi Austrijanac nakon 1995. godine koji je izborio finale u Beču, a učinio je to pobjedom nad Srbinom Jankom Tipsarevićem 4-6, 7-6(5), 6-4.

Čilić je slavio u sva tri prethodna međusobna susreta, od kojih su dva odigrana na tvrdoj podlozi na kakvoj se igra u Beču.

- Mislim da će to biti dobro iskustvo za mene, igrati protiv igrača kojeg će nositi domaća publika. Vjerojatno će to biti nalik na mečeve Davis Cupa. Pokušat ću igrati najbolje što mogu. Ključno će biti da dobro serviram, tako osvojim neke besplatne poene, a za dalje ćemo vidjeti. On će možda osjetiti neki pritisak, a nadam se da ću ja onda iskoristiti prilike koje mi se ukažu - zaključio je najbolji hrvatski tenisač.

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika