01.11.2009. / 12:31

Autor: Boris Bilas

Anketa Nove TV: Josipović u vodstvu, Bandić najopasniji konkurent

U ovom trenutku nije ni većina HDZ-ovih birača za Hebranga, njih tek 39 posto. Drugi izbor HDZ-ovih birača je Milan Bandić, svaki četvrti zaokružilo bi zagrebačkog gradonačelnika, a treći im je izbor Nadan Vidošević sa 16 posto

U nizu anketa koje pokazuju popularnost predsjedničkih kandidata, najnovije je objavila Nova TV. Istraživanje ove televizije objavljeno samo dan nakon što je vlada raspisala izbore za 27. prosinac, pokazuje, kao i sve druge ankete, vodstvo kandidata SDP-a Ive Josipovića, ali i drugo mjesto Milana Bandića, koji kandidaturu još nije niti objavio.

Za Josipovića bi glasovalo 24,6 posto birača. Odmah iza njega sa 17,6 posto je Milan Bandić dok je treći Nadan Vidošević sa 13,1 posto. Slijedi ga HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang s 11 posto te Vesna Pusić sa 6,8 posto. 9,1 posto birača je još uvijek neodlučno.

Zanimljivo kako bi za Bandića glasalo malo birača SDP-a, naime, među glasačima ove stranke Bandiće je tek treći po popularnosti iza Josipovića i Vidoševića. Od sto Bandićevih birača, 38 je HSS-ovaca, 14 je HDZ-ovaca i samo 13 SDP-ovaca. U ovom trenutku Milan Bandić prije je HDZ-ov kandidat nego SDP-ov.

SDP-ovo biračko tijelo još uvijek je većinom uz Ivu Jospiovića. 50 posto SDP-ovih birača glasat će za Josipovića. Drugi izbor je Nadan Vidošević, a tek treći Milan Bandić. Kod HDZ-a situacija je kompliciranija za Andriju Hebranga.

U ovom trenutku nije ni većina HDZ-ovih birača za Hebranga, njih tek 39 posto. Drugi izbor HDZ-ovih birača je Milan Bandić, svaki četvrti zaokružilo bi zagrebačkog gradonačelnika, a treći im je izbor Nadan Vidošević sa 16 posto.

Ako je vjerovati ovoj anketi, neizvjesnost predsjedničkih izbora može spasiti jedino bandićeva kandidatura. U suprotnom Ivo Josipović bi bez većih problema trebao postati treći hrvatski predsjednik.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
1/11/09

Pobro, 01.11.09. 13:08

Ova "anketa Nove TV,bas te nasmije i ko jos u to da povjeruje...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika