02.11.2009. / 01:40

Autor: Totalsport

Brazilska Serie A: Dva gola Ronalda

Napadač Corinthiansa Ronaldo zabio je dva gola u derbiju s Palmeirasom koji je završio neriješeno 2:2

Ronaldo je postigao dva pogotka protiv PalmeirasaRonaldo je postigao dva pogotka protiv PalmeirasaNogometaši Palmeirasa sačuvali su prvo mjesto ljestvice brazilskoga nogometnog prvenstva remiziravši na svom Palestra Italia stadionu s Corinthiansom (2-2) u srazu 33. kola.

Domaća je momčad time ostvarila uspjeh u gradskom derbiju dviju momčadi iz Sao Paula, s obzirom da je od 36. minute igrala bez isključenog vratara Marcosa, inače prvog golmana brazilske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Koreji.

Prekršajem je kao posljednji igrač obrane vratar unutar 16-erca srušio suparničkog napadača Jorgea Henriquea u prodoru prema sigurnom golu. Napadač Corinthiansa Ronaldo zabio je prvi od svoja dva gola na utakmici.

Domaći su s igračem manje najprije izjednačili preko Danila početkom nastavka, a potom i na 2-2 u 83. minuti golom Mauricija. Prethodno je Ronaldo, u 64. minuti, majstorski zabio svoj deseti prvenstveni pogodak u 16. ovosezonskom nastupu.

Palmeiras i Sao Paulo, trostruki uzastopni državni prvak, imaju pet kola prije kraja prvenstva po 58 bodova i dijele prvo mjesto na čelu ljestvice. Trećeplasirani Atletico Mineiro zaostaje dva boda.

Sastav iz Belo Horizontea u nedjelju je inače kao gost pobijedio kod Goiasa 3-2. Tri je boda pobjednicima donio Diego Tardelli, brazilski reprezentativac i najbolji strijelac Serije A s 18 postignutih golova, u 68. minuti.

U petak je Flamengo u Riju pobijedio Santos 1-0 golom Adriana, 17. u prvenstvu, u desetoj minuti.

Brazilska Serie A, 33. kolo:

Palmeiras – Corinthians 2-2

Coritiba – Vitoria Bahia 1-0

Internacional – Botafogo 0-1

Goias – Atletico Mineiro 2-3

Kasnije:

Santo Andre – Gremio

Nautico – Sport Recife

Cruzeiro – Fluminense

Redoslijed: 1. Palmeiras 58, 2. Sao paulo 58, 3. Atletico Mineiro 56, 4. Flamengo 54, 5. Internacional 52...

Vezane vijesti

Milan želi Ronalda, daje za njega 200 milijuna eura

Milan želi Ronalda, daje za njega 200 milijuna eura

Prema pisanju talijanskog dnevnika Corrierea dello Sport, sredstvima bogatog šeika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata AC Milan će ovog ljeta u svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika