02.11.2009. / 12:12

Autor: Boris Bilas

Gucić od Mercatora dobio 50 milijuna eura

Procjenjuje se da je Mercator na kraju Guciću platio oko 50 milijuna eura. Iako još nema saznanja hoće li ući u najam baš svih Getroovih prodajnih centara, Mercator se ovom akvizicijom vraća na drugu poziciju na ljestvici najvećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj

Vjekoslav GucićVjekoslav GucićI dok službene potvrde o Mercatorovoj kupnji Getroa još uvijek nema, neslužbene informacije govore kako je Mercator pristao na koncept Vjekoslava Gucića da proda samo biznis: robu, zaposlene i skladišta, a da nekretnine ostaju u vlasništvu Getroa, piše Poslovni dnevnik.

Na taj bi način Mercator ušao u dugogodišnji najam Getroovih objekata. No, zbog toga je i cijena koju je Mercator platio za ovu akviziciju bila znatno niža od Gucićevih apetita. Procjenjuje se da je Mercator na kraju Guciću za Getro platio oko 50 milijuna eura. Iako još nema saznanja hoće li ući u najam baš svih Getroovih prodajnih centara, Mercator se ovom akvizicijom vraća na drugu poziciju na ljestvici najvećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj.

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna pojavila se informacija kako su vlasnik Getroa Vjekoslav Gucić i Žiga Debeljak, direktor slovenskog Mercatora, postigli usmeni dogovor o kupoprodaji Getroa. U financijskim krugovima se još prije nekoliko tjedana moglo čuti kako je, nakon što su se kao potencijalni kupci Getroa izredale mnoge kuće, i Mercator jednostavno došao na red, pa su se dva čelna čovjeka našla na poslovnom ručku od kojeg je sve i krenulo.

Informaciju o Mercatorovu preuzimanju i navedenoj cijeni pokušali smo provjeriti u Getrou, ali nam ljudi zaduženi za odnose s javnošću u toj tvrtki ovu informaciju nisu željeli komentirati.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 02.11.09. 19:46

Čudi me da ne spominju EU arbitražnu komisiju koja im je pomogla oko dogovora kupoprodaje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika