02.11.2009. / 12:31

Autor: Totalsport

Podolski pametuje Soldi: Igra nam je smeće

Kölnu,momčadi hrvatskog trenera Zvonimira Solde, ne ide najbolje, a dio krivnje svakako se nalazi i na napadaču Lukasu Podolskom

Lukas PodolskiLukas PodolskiNjemački reprezentativni napadač Lukas Podolski prošloga se ljeta iz Bayerna vratio u matični Köln, gdje je označen kao udarni igrač klupskih ambicija.

Momčadi hrvatskog trenera Zvonimira Solde ipak ne ide najbolje, a dio krivnje svakako se nalazi i na Podolskom, nogometašu koji je u transferu vrijednom deset milijuna eura apostrofiran kao igrač koji će pomoći Kölnu da se stabilizira u sredini bundesligaške ljestvice.

Trenutačno je Soldina momčad daleko od toga budući da se nalazi na 15. mjestu u poretku 18. klubova. S devet sakupljenih bodova iz jedanaest odigranih utakmica bodovno su izjednačeni s Nürnbergom koji se nalazi u zoni ispadanja, a sa šest postignutih golova u njima momčad su koja je najneuvjerljivija u suparničkom šesnaestercu.

U 11. kolu Bundeslige Köln je pretrpio šesti poraz u sezoni, ovaj puta pred svojima navijačima koje je razočarao Hannoverov Jan Rosenthal pogotkom iz 37. minute za konačnih 1-0. Osvrnuo se Podolski, koji već više od 600 minuta nije postigao pogodak, na taj susret u nimalo blagom komentaru na izdanje momčadi.

- Igra nam je bila smeće, a moramo se zapitati i zabrinuti zašto smo najneefikasnija momčad lige. Kada sam dolazio pred početak sezone znao sam da nam neće biti lako, ali da će biti ovako teško, to nisam mislio. Razočaran sam i svojom i igrom momčadi - kazao je Podolski, strijelac jednog prvenstvenog pogotka ove sezone, a onda između redaka ošinuo Soldinu strategiju:

- Najradije igram iza dva napadača. Svi znaju da s te pozicije mogu najviše pridonijeti momčadi.

Inače, Soldo Podolskog koristi na obje bočne strane veznog reda, pa se pametovanje Podolskog kroz njemački Bild može shvatiti kao indirektna kritika hrvatskom treneru i stavljanje tereta krivnje za vlastitu neučinkovitost na Soldina leđa.

Vezane vijesti

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Dosadašnji član Heerenveena Bas Dost novo je pojačanje njemačkog Wolfsburga. Dvadesettrogodišnji nizozemski napadač prošle je sezone postigao 32… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika