09.09.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

GHENT - MEDICINA

RODITELJI U BELGIJI MOGU ODLUČITI O SPOLU SVOJEGA DJETETA ZA 6.300 EURA

RODITELJI U BELGIJI MOGU ODLUČITI O SPOLU SVOJEGA DJETETA ZA 6.300 EURA

Centar za liječenje neplodnosti u belgijskom gradu Ghentu nudi roditeljima mogućnost izbora spola djeteta za 6.300 eura. Ipak, to je omogućeno onim roditeljima koji već imaju dijete ili djecu jednog spola, a žele da slijedeće bude suprotnog spola.
Profesor Frank Comhaire sa klinike za neplodnost u Ghentu tvrdi da im se javljaju brojni parovi iz cijele Evrope.
Postupak izbora spola djeteta provodi se tako da se smrznuti uzorak sperme otpremi u Ameriku, gdje tvrtka MicroSort iz Fairfaxa laserskom tehnologijom razdvaja na spermije one koji nose Y i one koji nose X kromosom, koji određuju spol djeteta. Uzorak se zatim šalje u Belgiju, gdje ga liječnici nakon umjetne oplodnje usađuju u majku. Postupak je, prema tvrdnjama belgijskih liječnika, uspješan u 91% slučajeva kada roditelji žele djevojčicu, odnosno u 75 % slučajeva kada žele dječaka. Oni koji žele apsolutnu sigurnost u izboru spola djeteta mogu doplatiti 6.000 € za postupak utvrđivanja spola zametka prije usađivanja u maternicu.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika