02.11.2009. / 14:00

Autor: Martina Čizmić

Pahor optimistično: Granično pitanje moglo bi se riješiti već ovaj tjedan

"Smatram da će biti ispunjeni svi uvjeti, kako na slovenskoj tako i na hrvatskoj strani, da se sporazum potpiše što prije", istaknuo je Pahor

Borut Pahor i Jadranka KosorBorut Pahor i Jadranka KosorSlovenski premijer Borut Pahor izrazio je svoj optimizam glede rasprave u Hrvatskom saboru o prijedlogu Sporazuma o arbitraži, te je istaknuo kako je ovaj tjedan presudan za rješavanje graničnog pitanja.

"Sada je na Hrvatskoj red da obavi sve unutarnje pravne i političke korake, a onda i na Sloveniji da završi svoj dio posla", rekao je Pahor.

Dodao je kako očekujeda će se nakon prihvaćanja sporazuma u Saboru, još ovaj tjedan sastati slovenski Odbor za vanjsku politiku na kojem će se "razjasniti sve nejasnoće, koje parlamentarci imaju pred potpisivanjem sporazuma".

"Smatram da će biti ispunjeni svi uvjeti, kako na slovenskoj tako i na hrvatskoj strani, da se sporazum potpiše što prije", istaknuo je Pahor.

Ponovio je i stajalište prema kojem će granično pitanje biti riješeno nakon ratifikacije arbitražnog sporazuma. Njime se, istaknuo je, obje strane obvezuju da će prihvatiti odluke arbitražnog suda.

S obzirom na to da se hrvatska premijerka Jadranka Kosor našla na udaru kritika oporbe i članova Sabora zbog predloženog sporazuma, Pahor je istaknuo svoju potporu i još jednom ponovio kako su njih dvoje uvijek gradili odnos na međusobnom poštovanju.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika