03.11.2009. / 10:44

Autor: Andrea Belin

Kosor prijeti Sutliću: Sredi situaciju na HRT-u ili daj otkaz

Programsko i financijsko stanje na HRT-u je u posljednje vrijeme jako loše, a premijeka Jadranka Kosor smatra da je za to najveći krivac ravnatelj Vanja Sutlić i njegovi najbliži suradnici

Vanja SutlićVanja SutlićSituacija na Prisavlju je iz dana u dan sve zanimljivija, a kako doznaje Jutarnji list, ovih dana u cijelu priču se umiješala i premijerka Jadranka Kosor. Navodno je od ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića zatražila da sredi situciju na javnoj televiziji ili da do četvrtka, odnosno dan prije sjednice Programskog vijeća HRT-a, podnese ostavku.
Pod "sređivanjem stvari" misli se na smjenu ravnateljevih najbližih suradnika.

Ravnatelj traži zaštitu
Doduše, programsko i financijsko stanje na HRT-u je u posljednje vrijeme jako loše, a premijeka očigledno smatra da je za to najveći krivac ravnatelj i njegovi najbliži suradnici.

Inače, njegovi suradnici smatraju da će Sutlić poduzeti sve kako bi ostao na ravnateljskoj funkciji, a navodno je zatražio zaštitu i od ministra kulture Bože Biškupića, ali i nekih poduzetnika, primjerice vlasnika Agrokora, Ivice Todorića.

Sutlićevi propusti
Podsjetimo, posljednja afera koja se pripisuje Sutliću je ona oko novinarke Ivane Dragičević Veličković koju je ravnatelj navodno nazvao četničkom kurvetinom. Nakon što su novinari Robert Zuber, Maja Sever, Sanja Mikleušević-Pavić i Lela Knežević osudili njegov napad, Sutlić im je želio dati izvanredni otkaz.

Osim toga, nije nikakva tajna da je ova medijska kuća u izuzetno lošem financijskom stanju, a Sutliću se prigovara zbog previše zaposlenih ljudi , pada gledanosti, ukidanja nekih emisija i njegovih putovanja na račun ove medijske kuće.

Prebacivanje računa
Ravnatelju HRT-a zamjera se i prebacivanje poslovnih računa na Hypo banku na čijoj je dražbi Sutlić kupio jahtu. Kako tvrde na HRT-u, premijerku je od svega ipak najviše razljutilo što se Sutlić oglušio na zahtjev Vlade o štednji.

Većina članova Vijeća slaže se da je ravnatelj napravio mnoge propuste, a ukoliko osam od jedanaset članova Vijeća glasa protiv njega, morati će napustiti ravnateljsku funkciju.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika