03.11.2009. / 11:06

Autor: Nacionalova redakcija

U Moskvi likvidiran biznismen Šabataj Kalmanovič, bivši agent KGB-a

Policija je priopćila da su nepoznati napadači otvorili vatru na automobil u kojem je Kalmanovič bio s vozačem. Kalmanovič je nekadašnji direktor prestižnog moskovskog trgovačkog centra 'Tišinski'

Šabataj KalmanovičŠabataj KalmanovičRuski biznismen Šabataj Kalmanovič, koji je 80-ih godina u Izraelu osuđen kao špijun KGB-a, ubijen je prošle noći u centru Moskve.

Policija je priopćila da su nepoznati napadači otvorili vatru na automobil u kojem je Kalmanovič bio s vozačem. Kalmanovič je nekadašnji direktor prestižnog moskovskog trgovačkog centra "Tišinski".

Kalmanoviča su u blizini njegova stana u centru Moskve likvidirale nepoznate osobe koje su pucale na njegov mercedes. Tom prlikom je ranjen i njegov vozač.

Sve upućuje na to da je ubojstvo Kalmanoviča bilo "brižljivo planirano", navela je agencija Itar-Tas citirajući neimenovanog policijskog dužnosnika. Za sada nema službenih informacija o ubojicama i motivima.

Kalmanovič je početkom 70-ih godina iz tadašnjeg Sovjetskog saveza emigrirao u Izrael. U zamjenu za mogućnost bijega iz Latvije navodno je pristao biti agent sovjetske tajne službe KGB.

Izraelski sud ga je1988. godine proglasio krivim zbog špijuniranja i osudio na sedam godina zatvora.

Iz zatvora je izašao nakon pet godina, nakon čega se je preselio u Sierra Leone gdje se obogatio trgujući dijamantima.

Kalmanovič je sponzorirao tri ruska košarkaška kluba, a 2008. je imenovan izvršnim direktorom Spartaka.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika