03.11.2009. / 11:34

Autor: Andrea Belin

Cecu Ražnatović uskoro čeka optužnica zbog transfera nogometaša

Istraga će biti okončana kada stigne dokumentacija iz Grčke za prodaju Miroslava Savića, ali već sad ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Arkanove udovice

Svetlana Ražnatović CecaSvetlana Ražnatović CecaBeogradsko Okružno tužiteljstvo smatra da ima dovoljno dokaza za podizanja optužnice protiv srpske pjevačice Cece Ražnatović zbog nezakonite prodaje nogometaša Obilića. Istraga će biti okončana kada iz grčkog kluba Aris stigne dokumentacija o kupovini Miroslava Savića, a tužiteljstvo se nada da će to biti vrlo brzo.

"Istraga će biti okončana kada stigne dokumentacija iz Grčke za prodaju Savića, ali već sad ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Kada i ta dokumentacija stigne, pjevačica će prvo biti privedena, a onda će sud okončati dopunu istrage i predmet predati tužiteljstvu koje će onda podići optužnicu", kazao je izvor blizak istrazi za srpski "Blic".

Ceca varala uz pomoć sestre
Inače, tužiteljstvo tereti pjevačicu da je kao vlasnica nogometnog kluba sa Vračara od prodaje petnaest nogometaša stranim klubovima, nezakonito prisvojila 22.529.000 tadašnjih njemačkih maraka i 480.000 američkih dolara. Njezina sestra Lidija Veličković osumnjičena je da je u poslovnim knjigama prikazivala kako su nogometaši davani stranim klubovima bez obeštećenja, iako su oni zapravo prodavani. Sumnja se da je Arkanova udovica dio novca od prodaje prikazivala i kao osobna ulaganja u klub, a dio je trošila za vlastite potrebe.

Tužiteljstvo traži dopunu istrage
Okružno tužiteljstvo je zatražilo dopunu istrage protiv pjevačice, koja je počela još u ožujku 2003. godine. Istraga je bila okončana prošle godine, ali je nakon šest mjeseci tužiteljstvo odlučilo po treći put predložiti sudu da dopuni istragu. Tada je traženo da se pribavi detaljna dokumentacija o prodaji pojedinih nogometaša.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika