03.11.2009. / 13:03

Autor: Nacionalova redakcija

HDSSB-ovci poručuju: Premijerki bi najpametnije bilo da se 'mane' ovog posla

"Premijerka kaže da je taj sporazum domoljubna odluka. U čemu? U tomu što imamo ministre umiješane u korupcijske afere, koji ne mogu biti nikakvi pregovarači jer ih nije teško ucijeniti", rekao je Šišljagić

Vladimir ŠišljagićVladimir ŠišljagićSukob između zastupnika HDSSB-a i premijerke Jadranke Kosor koji je krenuo jučer na sjednici Hrvatskog sabora kada je Boro Grubišić arbitražni sporazum nazvao "izdajom s predumišljajem i alibijem", nastavlja se i danas.

Premijerka Kosor jučer je tu izjavu nazvala skandaloznom te je dodala kako "nikad neću pristati da se one koji pokušavaju pregovarati u ozračju poštovanja i međusobnog uvažavanja, braneći nacionalne interese, proziva nacionalnim izdajnicima, a da oni koji su osuđeni za ratne zločine, i koji su nas time osramotili, budu proglašavani narodnim herojima", jasno aludirajući na šefa HDSSB-a Branimira Glavaša.

Danas su se ponovno javili iz te stranke te su još jednom ponovili svoje optužbe na račun Jadranke Kosor.

"Premijerki Kosor najpametnije bi bilo da se mane ovog posla jer mu nije dorasla kao ni većina ministara. Neka podnese ostavku kako bi se raspisali parlamentarni izbori i izabrala vlada koja ima legitimitet za povlačenje ozbiljnih poteza", izjavio je Vladimir Šišljagić na konferenciji za novinare u Saboru.

HDSSB-ovci vjeruju da je sporazum loš te da je rezultat ucjene, a Hrvatsku je, kako su rekli, "moguće ucijeniti zbog narasle korupcije i izostanka reformi".

"Premijerka kaže da je taj sporazum domoljubna odluka. U čemu? U tomu što imamo ministre umiješane u korupcijske afere, koji ne mogu biti nikakvi pregovarači jer ih nije teško ucijeniti", rekao je Šišljagić, tvrdeći kako su zastupnici "dovedeni u situaciju u kojoj im se kaže da moraju prihvatiti sporazum ili Hrvatska neće u EU".

Izjavu premijerke Kosor da "neće dopustiti da se one koji pregovaraju u nacionalnom interesu zove izdajnicima, a one koji su osuđeni za ratni zločin narodnim herojima" HDSSB-ovci tumače kao pritisak na pravosuđe.

Ističu kako je "više nego očito" da je premijerka mislila na Branimira Glavaša, koji je nepravomoćno osuđen za ratne zločine u Osijeku 1991.

"Premijerka vrši pritisak na Vrhovni sud u vrijeme kad treba odlučiti o žalbi Branimira Glavaša. Jadranka Kosor i HDZ i dalje svim silama pokušavaju vršiti pritisak na pravosuđe", ustvrdio je Ivan Drmić.

Ponovio je da je proces protiv Glavaša politički montiran, da mu je učinjena nepravda te da je odluku da ga se skloni u BiH donijela stranka koja će, dodao je, i dalje stajati iza njega.

Boro Grubišić podsjetio je, pak, da će se arbitražni sporazum uskoro nepromijenjen vratiti Saboru na ratifikaciju, a tada će, dodao je, na oporbi biti da sruši za Hrvatsku poguban dokument.

"Kad već HDZ nema svijesti o nacionalnim interesima, a sporazum je nemoguće ratificirati bez dvotrećinske većine, onda tu ključnu ulogu igra SDP", upozorio je Grubišić.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

registracija
1/11/09

Pobro, 03.11.09. 14:03

Sisljagic: Sis,sis sisa lava mis....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika