03.11.2009. / 16:00

Autor: Boris Bilas

Končar izgubio posao: Beogradskim ulicama vozit će skuplji španjolski tramvaji

Za španjolski CAF opredijelio se odbor stručnjaka koji je procijenio da nude kvalitetnije tramvaje u odnosu na one iz Končareve ponude. Hrvatskom tramvaju nije pomoglo ni to što je nekoliko postotaka jeftiniji od španjolskog

Grad Beograd potpisao je sa španjolskom kompanijom Caf ugovor o nabavi 30 novih tramvaja za potrebe gradskog prijevoza, čija je ukupna vrijednost oko 81 milijun eura. Tako je napokon okončana saga o beogradskim tramvajima u koju je bila uključena i hrvatska tvrtka Končar sa svojim niskopodnim tramvajima.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je u Skupštini grada kako će 30 novih tramvaja znatno poboljšati kvalitetu gradskog prijevoza, ali i pružiti ljepšu sliku grada na čijim će ulicama prometovati nova vozila, prenose Večernje novosti.

Za španjolski CAF opredijelio se odbor stručnjaka koji je procijenio da nude kvalitetnije tramvaje u odnosu na one iz Končareve ponude. Hrvatskom tramvaju nije pomoglo ni to što je nekoliko postotaka jeftiniji od španjolskog.

"Za nabavku tramvaja Europska investicijska banka dala je kredit od 20 milijuna eura, dok će ostatak biti plaćen iz proračuna grada do 2014. godine", kazao je beogradski gradonačelnik prilikom potpisivanja ugovora kojem je nazočan bio i španjolski veleposlanik u Beogradu Inigo de Palacio.

Vezane vijesti

Kerum i Končar pregovaraju o "Marjanu"

Kerum i Končar pregovaraju o "Marjanu"

Splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum sastao se danas s poduzetnikom Dankom Končarom kako bi razgovarali u kupoprodaji hotela “Marjan” u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika