03.11.2009. / 17:18

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Bandić: Uvijek sam znao odabrati tajming i vrijeme, pa ću ga odabrati i sada

Ponovio je kako njegova kandidatura za predsjednika Republike više ne ovisi o njemu, dodajući da dijelom ovisi o novinarima, a više o hrvatskim ljudima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, njegovim sugrađanima

Milan BandićMilan Bandić

Nakon što je danas u javnost izašao podatak o tome kako će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak objaviti svoju predsjedničku kandidaturu, o tome je napokon progovorio i sam Bandić.

Naime, on već više od mjesec dana obilazi Hrvatsku i izbjegava odgovoriti na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika države. No, danas je izjavio kako je on "uvijek znao odabrati tajming i vrijeme, pa će ga odabrati i sada", te da stvari idu u dobrome smjeru.

Bandić je to izjavio novinarima u palači Dvercu, gdje je dobitnicima uručio medalje i plakete grada Zagreba te primio gradonačelnika Ankare Meliha Gökçeka.

Ponovio je kako njegova kandidatura za predsjednika Republike više ne ovisi o njemu, dodajući da dijelom ovisi o novinarima, a više o hrvatskim ljudima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, njegovim sugrađanima.

Na upit novinara hoće li biti na sjednici Predsjedništva SDP-a i je li to možda njegovo zadnje sudjelovanje na sjednici Predsjedništva SDP-a, Bandić je odgovorio kako neće doći jer mu je u gostima gradonačelnik Ankare Melih Gökçek.

"Predsjedništvo SDP-a će biti ovaj put bez mene, ali ću dobiti zaključke i ono što se bude operativno događalo", rekao je Bandić.

Poklon iz Ankare: Tri autobusa za kampanju

Gradonačelnik Ankare Melih Gökçek, koji je u trodnevnom posjetu Zagrebu, rekao je da je čuo novosti. Istaknuo je kako vjeruje i nada se da Bandić iduće godine više neće biti na dužnosti zagrebačkoga gradonačelnika, nego predsjednik Republike Hrvatske. Dodao je kako je Bandiću spreman dati "svaku moguću potporu" te kako je običaj da gradonačelnici dolaze na više dužnosti.

Gradonačelnik Ankare Melih GökçekGradonačelnik Ankare Melih Gökçek"To se dogodilo i u Turskoj, gdje je premijer bivši gradonačelnik Istanbula, i želim gradonačelnika Bandića vidjeti na dužnosti predsjednika", rekao je Gökçek.

Ponudio je gradonačelniku Bandiću da mu posudi tri autobusa za predsjedničku kampanju.

Na komentar novinara kako je gradonačelnik Bandić mnogim općinama u Hrvatskoj darovao autobuse i doživljavao kritike da uludo troši gradski novac, te na pitanje bi li se njemu moglo nešto slično dogoditi u Ankari, Gökçek je odgovorio da su to autobusi unajmljeni iz privatnog sektora.

Na upit novinara o tome je li riječ o privatnom daru jednoga gradonačelnika drugome gradonačelnik Ankare je odgovorio kako se to može tako shvatiti.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 03.11.09. 18:42

Ako je krajnji domet Bandića bankrot Holdinga,uz malu pomoć sveprisutnog Šukera,možemo li očekivati i krajnji bankrot ove države na njegovom čelu? sotonizirani Sanader iz sjene još uvijek nije prikazao svoje pravo lice,a iza pozornice ne bi me začudilo da je upravo Bandić Sanaderov kandidat preko kojeg će vladati.naši političari samo oponašaju,drugo nažalost ne znaju,niti se trude naučiti.


registracija
4/11/09

robota, 04.11.09. 06:32

Ovaj je polozio za hrvatskog predsjednika; tajming (Timing) i vrijeme znaci jedno te isto. Isto kad je Hanka Paldum onomad izjavila da je organizirala "press konferenciju za novinare"...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika