03.11.2009. / 17:37

Autor: Hina

Packe iz HND-a: Ugled HTV-a nikada nije bio gori

Novinar Denis Kuljiš najavio je da će peticijom od Hrvatskoga sabora i izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj tražiti da svojim političkim utjecajem pridonesu razrješenju urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak-Srzić

Predsjednik HND-a Zdenko DukaPredsjednik HND-a Zdenko DukaPredsjednik Hrvatskoga novinarskog društva (HND) Zdenko Duka ustvrdio je danas da ugled Hrvatske televizije (HTV), koju godinama potresaju mnoge afere, nikad nije bio lošiji, da je informativni program obilježio pad profesionalnosti, a krupne korupcijske afere nisu riješene.

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Vanja Sutlić bio je upleten u nekoliko afera, a njegov je odgovor bio pokretanje postupka protiv četvero novinara koji su ga optužili za šovinistički ispad, rekao je Duka na tribini "Hrvatska televizija na prekretnici" u organizaciji HND-a.

Dodao je kako je teško vjerovati u urotu protiv Sutlića, a ako se tvrdnje četvero novinara o njemu pokažu istinitima, on bi smio ostati na čelu nacionalne radiotelevizije.

Novinar Gordan Malić ustvrdio je da na HTV-u vlada cenzura jer, iako nema zabranjenih tema, ima zabranjenih pitanja i gostiju. Tako je, primjerice, podsjetio je Malić, Sutliću bio problem pitanje voditelja emisije HTV-a Aleksandra Stankovića splitskome gradonačelniku Željku Kerumu, a ne njegov odgovor da ne bi volio da mu Srbin bude u obitelji.

Malić je za Sutlića rekao da je "preslika vremena bivšeg premijera Ive Sanadera", dodajući da će i nakon Sutlićeva odlaska, što danas najavljuje tisak, ostati samo afere.

Novinar Denis Kuljiš najavio je da će peticijom od Hrvatskoga sabora i izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj tražiti da svojim političkim utjecajem pridonesu razrješenju urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak-Srzić.

"Neprihvatljivo je da osoba koja je djelovala ili koja još djeluje u kontraobavještajnoj službi s počasnim činom bojnice obnaša funkciju na javnoj televiziji", rekao je Kuljiš.

Nevjerojatnim je ocijenio i to što HRT, kako je ustvrdio, s prihodom od 1,3 milijarde kuna na godinu, trenutačno ima gubitak od 650 milijuna kuna.

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 03.11.09. 19:01

Hlo će otići zajedno sa HDZ-om,a do tog trenutka nećemo još dugo čekati.strpljivi,svi spašeni.


registracija
23/6/09

Harmon, 03.11.09. 22:18

Ja da sam novinar bilo bi me sram da me ovaj oficirski JNA sin, od rane mladosti problematicni tip i alkoholicar kakav je ovaj Duka, predstavlja !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika