04.11.2009. / 03:27

Autor: Totalsport

Eurocup: Sjajni Banić u prolazu Bilbaa

Španjolski Bilbao Basket postao je posljednji klub koji se kvalificirao u natjecanje po skupinama ULEB-ova Eurocupa, ponajviše zahvaljujući hrvatskom reprezentativnom centru Marku Baniću

Marko BanićMarko BanićŠpanjolski Bilbao Basket postao je posljednji klub koji se kvalificirao u natjecanje po skupinama ULEB-ova Eurocupa, ponajviše zahvaljujući hrvatskom reprezentativnom centru Marku Baniću.

Bilbao Basket je kao domaćin u uzvratnoj kvalifikacijskoj utakmici za natjecanje po skupinama pobijedio ukrajinski Donjeck 90-79, čime je nadoknadio zaostatak od osam koševa razlike u prvoj utakmici, u kojoj je Donjeck pobijedio 71-63.

Domaći košarkaši imali su u prvoj minuti nastavka vodstvo od 24 koša razlike, 55-31. Pa ipak, dopustili su gostujućem sastavu da se približi na samo dva koša zaostatka, 3 minute i 15 sekundi prije kraja dvoboja semafor je pokazivao za Bilbao nedovoljnih 73-71. Ipak, domaći košarkaši uspjeli su u završnici dvoboja osigurati zalihu koja im je bila dovoljna za ukupni uspjeh.

Marko Banić odigrao je briljantnu utakmicu u domaćem sastavu. U 32 minute igre ubacio je 28 koševa uz jedan jedini promašaj, i to s crte za slobodna bacanja. Iz igre je gađao 10-10, a iz slobodnih bacanja 8-9! Tom je učinku dodao 4 skoka, te po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

Banićev klupski suigrač Damir Markota odigrao je 19 minuta i postigao 4 poena, šutirajući 2-2 za dva poena i 0-3 za tricu. Markota je još upisao jedan skok i tri asistencije. Bruno Šundov je u gostujućem sastavu odigrao 16 minuta i postigao dva poena iz slobodnih bacanja (2-2), dok je iz igre šutirao 0-3. Imao je četiri skoka.

Kvalifikacije za Eurocup, uzvratna utakmica:

Bilbao Basket - Donjeck 90-79 (prva utakmica 63-71)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika