04.11.2009. / 10:31

Autor: Anamarija Kronast

Arsen A. Ostojić još jednom nagrađen za film 'Ničiji sin'

Film splitskog redatelja nagrađen je na 54. međunarodnom filmskom festivalu u Valladolidu, u Španjolskoj, i to Nagradom žirija mladih u natjecateljskom programu "Mjesto susreta", izvijestio je jutros redatelj filma.

Arsen A. OstojićArsen A. OstojićDomaćem filmu Hrvatski film "Ničiji sin", u režiji Arsena A. Ostojića, nagrađen je na 54. međunarodnom filmskom festivalu u Valladolidu, u Španjolskoj, Nagradom žirija mladih u natjecateljskom programu "Mjesto susreta", izvijestio je jutros redatelj filma.

Film je nastao u produkciji Alka filma iz Zagreba, prema scenariju Mate Matišića, a glavnu ulogu igra Alen Liverić.

Na festivalu, koji se održao od 23. do 31. listopada, sudjelovalo je u natjecateljskom programu "Mjesto susreta" 16 igranih filmova iz čitavog svijeta.

U obrazloženju odluke ocjenjivački sud, sastavljen od mladih autora, navodi da je film "Ničiji sin" nagrađen "za snažan prikaz socijalnog konteksta poslijeratnog Balkana, složenu priču koja se besprijekorno razriješi, čudesnu interpretaciju glavnog glumca, popraćenu izvrsnom glazbom i jedinstvenom tehnikom filma", navodi se u priopćenju.

Film Arsena Antona Ostojića "Ničiji sin" uvršten je u selekciju Europske filmske akademije najboljih filmova u Europi tijekom prošle godine. Film je na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli osvojio šest Zlatnih Arena, među kojima je i onu za najbolji film. Dobitnik je nagrade "Oktavijan" Hrvatskog društva filmskih kritičara, a bio je izabran i za hrvatskog predstavnika za nagradu "Oscar".

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika