04.11.2009. / 13:34

Autor: Hina

Obamin polubrat progovorio o očevu zlostavljanju

"Često sam slušao krikove u svojoj kući, slušao bol svoje majke, a kao dijete joj nisam mogao pomoći. Ne mogu se sjetiti ničega dobrog o ocu", pričao je Ndesandjo u suzama

Polubrat američkoga predsjednika Baracka Obame objavio je u srijedu da ga je otac u djetinjstvu tukao.

Mark Ndesandjo, rođen u trećem braku Obamina oca, u srijedu je u južnoj Kini, gdje živi, predstavio knjigu "Od Nairobija do Shenzena".

"Otac me tukao. Tukao je moju majku", rekao je Ndesandjo na predstavljanju knjige u organizaciji američke gospodarske komore i američkoga konzulata u Kini.

"Često sam slušao krikove u svojoj kući, slušao bol svoje majke, a kao dijete joj nisam mogao pomoći. Ne mogu se sjetiti ničega dobrog o ocu", pričao je Ndesandjo u suzama.

Ndesandjova poluatobiografska novela, njegova prva knjiga, govori o nasilju u kući i njegovu utjecaju na djecu. Dio prihoda od prodaje namijenjen je kineskoj siročadi.

Ndesandjo se rodio u Keniji, studirao je SAD-u, ali ga je brak s Kineskinjom odveo u tu zemlju u kojoj radi kao poslovni savjetnik i pomaže u povezivanju kineskih izvoznika i američkih kupaca.

Nikada se nije koristio prezimenom Obama, a čak ni najbolji prijatelji nisu znali da je u srodstvu s američkim predsjednikom dok to nisu "iskopali" novinari. Puno mu je ime Mark Okoth Obama Ndesandjo.

Majka Baracka Obame Ann Dunham rastala se od muža - Baracka Obame starijeg kada su američkome predsjedniku bile dvije godine. Barack Obama stariji poslije se oženio Amerikankom Ruth Nidesand, što mu je bio treći brak. U tom braku, koji je također završio rastavom, rodio se Ndesandjo i još jedno dijete.

Američki predsjednik Barack Obama još je kao senator napisao knjigu "Snovi moga oca" u kojoj, među ostalim, govori o teškom odrastanju bez oca.

Sljedećeg će tjedna američki predsjednik doputovati u prvi službeni posjet Kini.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika