12.06.2004. / 00:00

Autor: Petar Šego

Hrvatska

ĐAPIĆ:HSP NE STOJI IZA AKCIJE LJEPLJENJA NORČEVIH PLAKATA

HSP NE STOJI IZA AKCIJE LJEPLJENJA NORČEVIH PLAKATA

Predsjednik HSP-a Anto Đapić izjavio je u subotu da njegova stranka ne stoji iza akcije postavljanja plakata potpore Mirku Norcu. Đapić kaže kako akciju smatra očekivanom zbog Vladinog odbijanja održavanja saborske rasprave o Haagu.
“I plakati i prosvjedi oblici su izvan parlamentarnog djelovanja i ne mogu se smatrati sumnjivim djelovanjem, kada dobro znamo da je u Račanovo doba bila normalna pojava na tisuće plakata i skupova potpore optuženim generalima.”
HSP je najavio podizanje kritika “za jednu oktavu više” ako Vlast ne dopusti saborsku raspravu o haaškim optužnicama do kraja lipnja, kada bi Hrvatska trebala dobiti status kandidata za EU.
Anto Đapić je kritizirao premijera Sanadera zbog nedostatka hrabrosti da se odupre pritiscima EU. Sanaderovo pozivanje na nacionalne interese, dok istovremeno popušta ucjenama, Đapić smatra “moralno upitnim” ponašanjem štetnim za Hrvatsku.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika