04.11.2009. / 15:05

Autor: Hina

Ukrajina: Od gripe i problema s disanjem umrla 81 osoba

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), koja je u Ukrajinu poslala misiju, u utorak je ocijenila da je većinu trenutačnih slučajeva gripe mogao uzrokovati pandemski virus H1N1

Od posljedica gripe i teških problema dišnog sustava kojima je zahvaćeno oko pola milijuna ljudi u Ukrajini je dosad umrla 81 osoba, objavilo je u srijedu ministarstvo zdravstva.

Do utorka navečer u Ukrajini je zabilježeno 478.456 slučajeva gripe i bolesti dišnog sustava, od kojih 148.472 u posljednja 24 sata, stoji u priopćenju na internetskoj stranici ministarstva.

U posljednja 24 sata umrlo je 11 osoba, ali je od svih 81 smrtnih slučajeva samo jedan uzrokovan gripom H1N1, tvrdi ministarstvo, iako je Vijeće za nacionalnu sigurnost i obranu u petak objavilo kako su od te gripe umrle četiri osobe.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), koja je u Ukrajinu poslala misiju, u utorak je ocijenila da je većinu trenutačnih slučajeva gripe mogao uzrokovati pandemski virus H1N1.

Taj je virus "brzo postao dominantni izvor gripe u svijetu i može se pretpostaviti kako je on uzrok većine slučajeva gripe u Ukrajini", smatra WHO.

Vezane vijesti

Znanstvenici otkrili gen koji regulira odgovor na gripu

Znanstvenici otkrili gen koji regulira odgovor na gripu

Genetsko otkriće moglo bi objasniti zašto neke osobe ozbiljno obole ili čak ne prežive gripu, dok druge prođu s blažim simptomima koji su ograničeni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika