04.11.2009. / 15:55

Autor: Ivica Medo

Kruno Jurčić uoči ogleda s Ajaxom: Ne bojim se otkaza

Dan uoči utakmice s Ajaxom trener Dinama Kruno Jurčić poručuje kako je atmosfera u Dinamovoj svlačionici fenomenalna bez obzira na posljednje neuspjehe

Kruno JurčićKruno JurčićDinamo je u posljednje četiri utakmice tri puta poražen i jednom je remizirao, ali trener "modrih" Kruno Jurčić ne misli kako je time narušena atmosfera u svlačionici hrvatskog prvaka te ističe kako se uoći susreta s Ajaxom u Europskoj ligi ne boji da će dobiti otkaz u slučaju novog poraza.

"Ne osjećam nikakav pritisak, ali sam svjestan da za trenerski posao mogu biti presudne dvije-tri utakmice. Za mene su u životu važne neke druge vrijednosti, po kojima sam formirao svoj život i karijeru za koju mislim da je uspješna. Kraj mene sjedi jedan momak koji drži do istih vrijednosti i vjerujte da će daleko dogurati", izjavio je Jurčić, s kojim je na press-konferenciji bio i Ivica Vrdoljak.

"Atmosfera u svlačionici je fenomenalna, ali fenomenalna bez podsmijeha. Puno toga negativnog se piše po novinama, ali to nema nikakve veze s onim što se događa na treninzima", tvrdi Jurčić koji očekuje da će njegova momčad protiv Ajaxa odigrati dobru utakmicu:

"Volio bih da naša dobra prezentacija bude okrunjena pozitivnim rezultatom", nada se Jurčić koji priznaje da mu je utakmicu u Amsterdamu otvorila oči po nekim pitanjima:

"Jučer smo gledali utakmicu iz Amsterdama i naravno da želimo ispraviti sve loše što smo tamo napravili. Jasno mi je da je bitno koliko se javnost bavi taktičkim finesama te koliko je pojedini igrač raspoložen odraditi određenu taktičku varijaciju", kaže Jurčić koji ima objašnjenje zbog čega njegovi igrači u posljednje vrijeme ne daju sve što mogu na travnjaku:

"Ne radi se o manjku motiva, nego je riječ o zamoru materijala. Tempirali smo formu za odlučne utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, pa nije čudo što je došlo do pada forme."

Jurčić za utakmicu s Ajaxom ne može računati na Marija Mandžukića, koji je ozlijeđen, i Milana Badelja, koji odrađuje suspenziju zbog tri žuta kartona. Bišćan i Carlos su već duže vrijeme ozlijeđeni, a Lončarićeva je ozljeda teže prirode i teško da će se oporaviti do kraja sezone.

"Naravno da nam nedostaju nabrojani igrači, jer radi se o ponajboljim igračima naše momčadi, no, ja nisam alibi trener i u tome neću tražiti opravdanje. Oni koji budu igrali moraju dati sve od sebe da ih nadomjeste."

Trener Dinama misli kako se njegova momčad mora držati taktike koju može ispuniti, a ne onog što je hipotetski najbolja taktika s kojom bi se mogao suprotstaviti nizozemskom velikanu.

"Moramo igrati ono što može odigrati, ali to ne mora uvije bit najbolja taktička opcija. Gledao sam deset utakmica Ajaxa u kojima su njegovi protivnici igrali slično kao i mi u Amsterdamu. Imali su pobjeda, ali i remija i poraza. Čim nemam Mandžukića i Badelja, jasno je da ću mijenjati. Ali imam određeni profil igrača koji formira taktiku", kaže Jurčić.

Očekuje se da će Ajax na Maksimiru istrčati u svojoj tradicionalnoj formaciji 4-4-3, no moguće je i da se postave u formaciju 4-4-2.

"Imaju širok izbor igrača koji su taktički dobro obučeni te bez problema mogu odgovoriti svim protivnicima. Emanuelson je u posljednje tri utakmice igrao na tri pozicijie; lijevoj defenzivnog veznog, lijevog veznog te klasično lijevo krilo. Mislim da će protiv nas ipak igrati u formaciji 4-3-3", zaključio je Jurčić.

Ivica Vrdoljak ponovio je riječi trenera, tvrdi da igrači vjeruje kako mogu do pozitivnog rezultata i da vjeruju u svoje mogućnosti, ali nije htio komentirati Uefinu kaznu:

"Ne želim komentirati gubitak bodova jer naša se situacija nije promijenila. Ionako bi protiv Ajaxa trebali ići na pobjedu. Imamo još tri utakmice, devet bodova je u igri", tvrdi Dinamov veznjak, koji se osvrnuo i na navodno nekorektno izvještavanje s utakmice u Amsterdamu, kada su mediji prenijeli kako osim Roberta Kovača nitko od Dinamovih igrača nije htio razgovarati s novinarima

"Izašli smo pred novinare ja, Mandžukić i Lončarić. No, novinari su razgovarali samo s Kovačom. Dakle, nije istina ono što se napisali."

Dinamov čovjek zadužen za komunikaciju s medijima Siniša Jagodić rekao je kako su igrači dužni izaći kroz mixed zonu, ali da nisu obvezni razgovarati s novinarima.

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika